Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2018 17:44

Σε εκπομπή του ΟΡΤ το Γυμνάσιο Λογγάς

Σε εκπομπή του ΟΡΤ το Γυμνάσιο Λογγάς

Το Δίκτυο Σχολικών Σεισμογράφων και το Γυμνάσιο Λογγάς θα φιλοξενηθούν σήμερα στις 10 το βράδυ στην εκπομπή «Περί...ΠΑΙΔΕΙΑΣ» με την Κυριακή – Μαρία Καραγγελή, στην τηλεόραση του ORT-Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Οπως είναι γνωστό το Γυμνάσιο Λογγάς συμμετέχει στο Δίκτυο Σχολικών Σεισμογράφων που υλοποιούν το project «Τα σχολεία μελετούν τους σεισμούς» (http://sse-project.eu) σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία. Την επίβλεψη του project που υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Erasmus+ έχει αναλάβει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών υπό την ευθύνη του δρος Γεράσιμου Χουλιάρα (διευθυντής Ερευνών). Επίσης συμμετέχει και η Ελληνογερμανική Αγωγή υπό την ευθύνη του δρος Σοφοκλή Σωτηρίου (διευθυντής R&D).

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι: ο δρ. Σοφοκλής Σωτηρίου, ο οποίος έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο CERN, στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος" και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Ηλίας Παρθένιος εκπαιδευτικός Πληροφορικής, υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής του Γυμνασίου Λογγάς.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία θα βγουν ο δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικoύ Ινστιτούτου Αθηνών και η Ζέττα Ανδριοπούλου εκπαιδευτικός, η οποία υλοποιεί με τον Αρη Καναβάρο το πρόγραμμα σχολικών σεισμογράφων στο 2ο Λύκειο Σπάρτης.