Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2018 16:26

Διαμαρτυρία Πανσπουδαστικής για Φοιτητική Εστία Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Διαμαρτυρία Πανσπουδαστικής για Φοιτητική Εστία Καλαμάτας

Σοβαρές ελλείψεις και προβλήματα στο κτήριο της Φοιτητικής Εστίας Καλαμάτας καταγγέλλει η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας με ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στις συνθήκες διαμονής των φοιτητών σε αυτή και σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “μας απαγορεύουν να τρώμε, αλλά μας επιτρέπουν να μένουμε παγωμένοι”.

Αφορμή για την καταγγελία, όπως αναφέρουν οι συντάκτες της καταγγελίας, αποτέλεσε η ανακοίνωση, από τη διεύθυνση της Φοιτητικής Εστίας, “ότι απαγορεύεται η χρήση μη εγκεκριμένων ηλεκτρικών συσκευών εντός των κοιτώνων από τους φοιτητές”, όπως τα φουρνάκια, οι σόμπες και τα αερόθερμα.

Το πρόσχημα για την απαγόρευση, δηλώνουν οι καταγγέλλοντες φοιτητές, “είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς, με αφορμή τα γεγονότα της φοιτητικής εστίας στην Κρήτη”, προσθέτοντας ότι η διοίκηση “έφτασε στο σημείο να απειλεί με εξώσεις όσους οικότροφους δεν υπακούσουν στις εντολές της”.

Χαρακτηρίζοντας “προκλητική” αυτή την ενέργεια της διεύθυνσης, οι καταγγέλλοντες φοιτητές υποστηρίζουν παράλληλα:

“Την στιγμή που τα σώματα θέρμανσης είναι λιγοστά και χωρίς συντήρηση, η διεύθυνση αποφασίζει ότι οι φοιτητές δεν πρέπει να ζεσταίνονται. Την στιγμή που εδώ και χρόνια έχει σταματήσει η λειτουργία του εστιατορίου στον χώρο της εστίας, και οι φοιτητές έχουν αναγκαστεί να αγοράσουν με δικά τους χρήματα φουρνάκια για να φτιάχνουν το φαΐ τους, η διεύθυνση αποφασίζει ότι οι οικότροφοι πρέπει να μένουν νηστικοί. Την στιγμή που υπάρχει παγωμένο νερό στα ντους, τα πλυντήρια δεν είναι δωρεάν και είναι ανεπαρκή για την κάλυψη των αναγκών των οικότροφων”.

Παράλληλα προσθέτουν ότι στην Φοιτητική Εστία Καλαμάτας “κινδυνεύουν καθημερινά οι οικότροφοι από την ελλιπή πυροσβεστική και αντιπλημμυρική προστασία, τις παλιές ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Εχουμε πρόσφατο παράδειγμα πριν από δυο χρόνια που με μια βροχή η εστία έγινε λίμνη και κινδύνεψαν ζωές” - για να σημειώσουν παράλληλα ότι η διοίκηση “αντί να πάρει μέτρα προστασίας για τον κίνδυνο πυρκαγιάς, να εκσυγχρονίσει την πυρασφάλεια, να καταστρώσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, λέει «μην χρησιμοποιείτε το ρεύμα»". Ταυτόχρονα επικρίνουν τον “εκπρόσωπο των οικότροφων που είναι στέλεχος της ΠΑΣΠ” επειδή “προσυπέγραψε την απαράδεκτη ανακοίνωση” της διοίκησης της Εστίας.


NEWSLETTER