Κυριακή, 09 Δεκεμβρίου 2018 18:57

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Μαθητές έλαβαν πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και ενημερώθηκαν για το Ιντερνετ

Γράφτηκε από την

Η καθιερωμένη απονομή πιστοποιητικών γλωσσομάθειας Αγγλικής και Γαλλικής γλώσσας (στα επίπεδα Pre-A1 έως C2 και IELTS για το σχολικό έτος 2017-2018) πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στον αίθριο χώρο των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.


Για μία ακόμα χρονιά στην εκδήλωση παρέστη ο Stephen Taylor, εκπαιδευτικός σύμβουλος του Πανεπιστημίου Cambridge, ο οποίος μίλησε με ευχάριστο τρόπο για τη χρησιμότητα εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας στη σημερινή εποχή - και για το πώς η γνώση της μπορεί να βοηθήσει σε πολλούς τομείς της ζωής μας.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν η επίδοση τιμητικής πλακέτας από τον κ.Taylor, εκ μέρους του Cambridge Assessment English, στον Φ. Μπουγά. Με αυτήν το σχολείο αναγνωρίζεται ως κέντρο προετοιμασίας εξετάσεων Αγγλικής γλώσσας με διεθνή αναγνώριση και αριστεία στην εκπαίδευση.
Ακολούθησε η απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης Summer Course από το Πανεπιστήμιο Reading University, στα παιδιά που ταξίδεψαν το καλοκαίρι στην Αγγλία.
Στη συνέχεια η Αγγελική Ρουμελιώτου, επιμελήτρια Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας και πρέσβειρα Ασφαλούς Διαδικτύου του SaferΙnternet 4 kids για τη Μεσσηνία, αναφέρθηκε στο Διαδίκτυο, τονίζοντας ότι συνιστά ένα χρήσιμο εργαλείο στην καθημερινότητά μας, αρκεί να γίνεται συνετή και ελεγχόμενη χρήση του. Η ομιλία της κ. Ρουμελιώτου έγινε με αφορμή την τιμητική διάκριση για την καλύτερη εργασία στα Αγγλικά που απέσπασαν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στον διαγωνισμό «Λέμε όχι στον Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό», ο οποίος διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Βρετανικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Στο πλαίσιο αυτό, στην κυριακάτική εκδήλωση παιδιά της Ε’-Στ’ Δημοτικού και Α’ Γυμνασίου τραγούδησαν σε ρυθμούς ραπ ένα τραγούδι σχετικό με τη χρήση του Ιντερνετ και την αποφυγή του διαδικτυακού εκφοβισμού.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας Γαλλικής και Αγγλικής γλώσσας.