Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 08:45

Τη Δευτέρα οι βαθμοί των πανελλαδικών

Γράφτηκε από την
Τη Δευτέρα οι βαθμοί των πανελλαδικών

Τη Δευτέρα μετά τη 1 το μεσημέρι αναμένεται να ανακοινωθούν σε όλα τα λύκεια της χώρας οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των υποψηφίων σε γενικά λύκεια και ΕΠΑΛ-Β'. Αυτό ανακοινώθηκε χθες το μεσημέρι από το υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα http://results.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Η ανακοίνωση του υπουργείου ανέφερε ακόμη πως ολοκληρώνονται σύντομα, από την μηχανογραφική υπηρεσία του υπουργείου, οι διαδικασίες επεξεργασίας των προφορικών και των γραπτών βαθμών για τον υπολογισμό του γενικού βαθμού πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όλων όσων έλαβαν μέρος στις φετινές εξετάσεις και οι σχετικές καταστάσεις θα αποσταλούν στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να προωθηθούν στα γενικά λύκεια αρμοδιότητάς τους, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πρόσβασης. Επίσης αναμένεται να εκδοθούν τα αποτελέσματα απόλυσης σε όλα τα γενικά λύκεια. Οι αντίστοιχες καταστάσεις στα ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β', αναμένεται να αποσταλούν τις αμέσως προσεχείς ημέρες, προκειμένου να εκδοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις.
Εντός των επόμενων ημερών, επίσης, θα δοθούν στη δημοσιότητα στατιστικά στοιχεία των γραπτών επιδόσεων για τους υποψηφίους, που πήραν μέρος στις εξετάσεις. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων συνεχίζονται κανονικά και η βαθμολόγηση των γραπτών έχει προγραμματιστεί να τελειώσει το ταχύτερο δυνατό.
Τέλος, τα στελέχη του υπουργείου πενθυμίζουν για άλλη μία φορά ότι όλοι οι υποψήφιοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ-Β' και ΕΠΑΛ-Α' πρέπει να υποβάλουν οριστικά το μηχανογραφικό τους δελτίο μέχρι τις 5 Ιουλίου μέσω της ειδικής εφαρμογής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφάλειας (password) που δημιούργησαν φέτος στο λύκειό τους και τον 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων.


NEWSLETTER