Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012 07:12

Οι Μεσσήνιοι πρωτεύσαντες κάνουν όνειρα για πιο ψηλά

Γράφτηκε από την
Οι Μεσσήνιοι πρωτεύσαντες κάνουν όνειρα για πιο ψηλά

Οι απόφοιτοι των σχολείων της Μεσσηνίας πήγαν πολύ καλά στις  Πανελλαδικές, ανεξάρτητα από τα δύσκολα θέματα και "χτύπησαν" υψηλούς βαθμούς πρόσβασης. Μιλούν στην "Ε" για τη "συνταγή" της επιτυχίας τις αγωνίες τα όνειρα και τους στόχους τους.
Από το 5ο Λύκειο Καλαμάτας η Στασινή Μιχαλοπούλου είναι η πρώτη στη θεωρητική κατεύθυνση από το σχολείο της. Εβγαλε19,23 βαθμό πρόσβασης και θα δηλώσει ως πρώτη προτίμηση το Οικονομικό ΣΣΑΣ. Της αρέσουν τα οικονομικά και επιλέγει τη στρατιωτική σχολή λόγω της άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης. Δεν την προβληματίζει ο διαφορετικός τρόπος ζωής γιατί έχει πειθαρχία και είναι άνθρωπος του προγραμματισμού. Η Στασινή δεν παραλείπει για τη μεγάλη της επιτυχία, να ευχαριστήσει όλους τους καθηγητές από το σχολείο και το φροντιστήριο, που στάθηκαν δίπλα στα παιδιά.
Η Δανάη Δάλλα από το ίδιο σχολείο έβγαλε 19,12 βαθμό πρόσβασης και ήρθε δεύτερη στη θεωρητική κατεύθυνση. Μέχρι τώρα σκεπτόταν πως ήθελε να σπουδάσει ψυχολογία, αλλά τώρα μελετά και το ενδεχόμενο της Νομικής. Θα αποφασίσει με σιγουριά το επόμενο διάστημα. Δε το περίμενε πως θα τα πάει τόσο καλά. Της άρεσαν πάντα τα θεωρητικά μαθήματα και το βασικότερο είναι το ότι είχε καλές βάσεις από τις προηγούμενες χρονιές. Παράλληλα με τη σχολή της, θέλει να ασχοληθεί και με το θέατρο.
Στη Νομική θέλει να περάσει η Παναγιώτα - Ήλια Κουρνέτα (18,92 Β.Π). Αυτή είναι η σχολή που της ταιριάζει ως προς τις επιδιώξεις και αυτό είναι και το επάγγελμα που θέλει να κάνει στο μέλλον. "Πολύ δύσκολη ήταν αυτή η χρονιά, με πολλές θυσίες, άγχος, πολλή κούραση. Ελάχιστες διεξόδους είχαμε και όλο το άγχος το διαχειριστήκαμε με τη βοήθεια των γονιών και των καθηγητών. Εκανα πολλή δουλειά με τον εαυτό μου, για να μπορέσω να αντιμετωπίσω λογικά αυτό που ζούσα" δηλώνει η ίδια. 
Η Μελίνα Ανζάουη με 18,83 είναι πρώτη στην τεχνολογική κατεύθυνση στο σχολείο της. Θέλει να περάσει στο Πολυτεχνείο ή Αρχιτεκτονική ή Πολιτικών Μηχανικών. Παραδέχεται πως, φυσικά και έχει άγχος με την οικονομική κρίση που βιώνουν οι πολίτες της χώρας. "Δεν ξέρουμε πώς θα΄ναι το μέλλον, ελπίζουμε μόνο όταν θα τελειώσουμε τις σπουδές μας, να έχει κλείσει όλος αυτός ο κύκλος και να βρούμε δουλειά" δηλώνει στην "Ε" η Μελίνα.
Πρώτη στη θετική κατεύθυνση από το σχολείο ήρθε η Σοφία Λαμπροπούλου με 18,57 Β.Π.
Από το Λύκειο Πύλου, πρώτη είναι η Ολγα Φιλιπποπούλου με βαθμό πρόσβασης 18,78. Ακολουθεί η Κυριακή Κωνσταντακοπούλου με 17,80 και στη συνέχεια ο Αθανάσιος Μπαλαφούτης με 17,77. Πρώτη επιλογή του θα είναι η Οδοντιατρική.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Το ρεπορτάζ της "Ε" με τους αριστούχους και τους πρωτεύσαντες θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, καθότι δεν είναι εφικτό να βρεθούν αμέσως όλα τα στοιχεία των σχολείων της Μεσσηνίας.


NEWSLETTER