Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012 03:52

Ξεκίνησε χθες το Θερινό Σχολείο

Γράφτηκε από την


Ξεκίνησε χθες το Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς που διοργανώνει για 7η συνεχή χρονιά η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα.
Η τελετή υποδοχής έγινε χθες το πρωί στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΠΑΠΕ στην Καλαμάτα. Οπως ανέφερε η επιστημονική υπεύθυνη του Θερινού Σχολείου και πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη "όλα θα γίνουν κανονικά και δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή λόγω της οικονομικής κρίσης". "Το Θερινό Σχολείο είναι ένας έγκυρος και έγκριτος θεσμός σε πανελλήνιο επίπεδο. Είναι πολύ σημαντική και η ενίσχυση από την τοπική κοινωνία, γιατί χωρίς αυτή, η Σχολή δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της" κατέληξε η ίδια.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ακόμη οι: Παναγιώτης Αλευράς αντιπεριφερειάρχης, Δημήτρης Πολίτης από τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, Ανδρέας Κανάκης πρόεδρος ΤΕΙ Καλαμάτας, Γιώργος Παναγόπουλος υπεύθυνος Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας (φέτος οι συμμετέχοντες στο Σχολείο θα ενημερωθούν για πρώτη φορά από το ΚΠΕ για θέματα οικολογίας και τοπικών προϊόντων), Δημήτρης Αδαμόπουλος πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Κώστας Μαργέλης πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Χρίστος Κορομηλάς διευθυντής Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας, Παναγιώτης Μπαζίγος πρόεδρος Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας. Ευχαριστίες απηύθυνε μέσω επιστολής ο Βασίλης Μπεμπόνης πρόεδρος της Παμμεσσηνιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 40 νέοι Μεσσήνιοι μαθητές και 10 δάσκαλοι - συνοδοί τους. Τα μαθήματα που θα διδαχθούν θα είναι: Ελληνική Γλώσσα, Ελληνική Ιστορία και Ελληνικός Πολιτισμός και η διδασκαλία θα γίνεται σε δύο επίπεδα (αρχαρίων και προχωρημένων). Τα μαθήματα θα ενισχυθούν με εκπαιδευτικές επισκέψεις - επιτόπια μαθήματα σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Μεσσηνίας, της  της Πελοποννήσου καθώς και στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Επιστημονική υπεύθυνη του Θερινού Σχολείου είναι η καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη - Καραμάνου πρόεδρος του Τμήματος Φιλολογίας, συνεπικουρούμενη από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιστορίας Αλέξιο Σαββίδη. Το σχολείο ολοκληρώνονται την Παρασκευή 3 Αυγούστου.