Σάββατο, 06 Ιουλίου 2019 17:10

Ξεκινάει τη Δευτέρα το Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς

Γράφτηκε από την

 

Ξεκινάει τη Δευτέρα το Θερινό Σχολείο για νέους ομογενείς, που συνδιοργανώνει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά, και το ΑΤΕΙ Πελοποννήσου.

Φέτος είναι η 14η χρονιά που διοργανώνεται, και θα διαρκέσει έως 2 Αυγούστου. Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 8 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Σχολής «Ν. Πολίτης» και θα περιλαμβάνει ομιλία του καθηγητή Κωνσταντίνου Νιάρχου με θέμα «Η φιλοσοφία της ελληνικής γλώσσας».

Στο Θερινό Σχολείο θα συμμετάσχουν 38 ομογενείς ηλικίας 18-24 ετών. Τα μαθήματα θα γίνονται στα διδακτήρια της Σχολής στο Πανεπιστήμιο, και αυτά είναι: Ελληνική γλώσσα σε δύο επίπεδα, αρχαρίων και προχωρημένων και μαθήματα Ιστορίας της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας και του Πολιτισμού στην αγγλική γλώσσα. Οι διδάσκοντες είναι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Επίσης, στο πρόγραμμα του Σχολείου περιλαμβάνονται εκδρομές σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, πνευματικά κέντρα και αξιοθέατα. Συμπληρωματικά προσφέρονται σεμινάρια για την Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και το Αρχαίο Ελληνικό Δράμα. Το πρόγραμμα πλαισιώνουν μουσικοχορευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις στο πλαίσιο της πολιτισμικής παράδοσης. Σημειώνεται ότι σκοπός του Θερινού Σχολείου είναι κυρίως η σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας, η γνωριμία των μαθητών με την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, η κοινωνικοποίηση των νέων σε αμιγές ελληνικό περιβάλλον και η ενίσχυση της ελληνικής τους συνείδησης.