Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2019 08:28

Καλαμάτα: Ξεκινάει σήμερα το Θερινό Σχολείο «Διαδρομές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία»

Γράφτηκε από την
Καλαμάτα: Ξεκινάει σήμερα το Θερινό Σχολείο «Διαδρομές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία»

 

 

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Διαδρομές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει ως τις 21 Ιουλίου με επιστημονικό υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας Θανάση Χρήστου, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Καλαμάτα. Φετινό θέμα είναι το “Βηματίζοντας... στα χνάρια της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας”.

Το Θερινό Σχολείο «Διαδρομές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» φιλοδοξεί να φέρει σε άμεση επικοινωνία το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το ευρύ φιλίστορο κοινό. Οι «Διαδρομές στη Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» φέτος εστιάζουν στην ιστορία του σύντομου ελληνικού 20ού αιώνα. Παρουσιάζεται αναλυτικά η απόπειρα εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας στις αρχές του αιώνα και ειδικότερα στους Βαλκανικούς Πολέμους, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τη Μικρασιατική Εκστρατεία, το Μεσοπόλεμο, το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έως και τη μεταπολεμική περίοδο και τις εξελίξεις στις επίμαχες πτυχές της δημοκρατίας, της ανάπτυξης και της Ευρώπης.

Διδάσκοντες θα είναι μέλη ΔΕΠ, ΕΔΙΠ και διδάκτορες του τμήματος. Η γλώσσα του Θερινού Σχολείου είναι η ελληνική, ενώ διαρκεί συνολικά 12 ημέρες. Το πρόγραμμα υιοθετεί τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων και συνδυάζει διά ζώσης διαλέξεις (44 ώρες), εκπαιδευτικές επισκέψεις (58 ώρες) και μελέτη.

Οι συμμετέχοντες θα είναι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές, ερευνητές, πτυχιούχοι, αλλά και γενικότερα εραστές της ελληνικής και της παγκόσμιας ιστορίας, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν μία εξειδικευμένη γνώση στο γνωστικό αντικείμενο του Θερινού Σχολείου. Θα χορηγηθούν πιστοποιητικά παρακολούθησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που θα περιλαμβάνουν αντιστοίχιση 5 ECTS. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί το αντίστοιχο εκπαιδευτικό πακέτο (φωτοτυπίες σημειώσεων, άρθρα, ηλεκτρονικά αρχεία, κ.λπ).

Οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να υποβάλουν αίτηση με βιογραφικό και φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων είναι 100. Τo κόστος συμμετοχής ορίζεται στο ποσό των 120 ευρώ. Για επικοινωνία: Ευαγγελία - Σοφία Κορέντζελου, 27210 65105, nsi-lab@uop.gr, Ανατολικό Κέντρο - Παλαιό Στρατόπεδο, 24100, Καλαμάτα.

(Φωτογραφία αρχείου από την περυσινή αντίστοιχη διοργάνωση)


NEWSLETTER