Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019 13:00

Μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας στη Γερμανία με το πρόγραμμα Erasmus+

Γράφτηκε από την
Με την Διευθύντρια του σχολείου, την Αντιδήμαρχο του Κρεφελντ και τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Με την Διευθύντρια του σχολείου, την Αντιδήμαρχο του Κρεφελντ και τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 

Στο Κρέφελντ της Γερμανίας ταξίδεψαν από τις 4 έως τις 8 Νοεμβρίου πέντε καθηγητές του Γυμνασίου Θουρίας, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο με θέμα «What goes around comes around».

Συγκεκριμένα οι Δημήτριος Τσιμικλής, Μαρία Πολυχρονοπούλου, Βασιλική Παπαχριστοπούλου, Αντωνία Δρογκάρη και Αναστάσιος Ντυμένος έκαναν εκπαιδευτική επίσκεψη στο σχολείο Gesamtschule Uerdingen. Εκεί είχαν μια πρώτη γνωριμία με το γερμανικό σχολικό σύστημα, αφού παρακολούθησαν μαθήματα σε διάφορες τάξεις και ενημερώθηκαν για τεχνικές και μεθόδους διδασκαλίας που χρησιμοποιούν οι συνάδελφοί τους στο γερμανικό σχολείο. Μια από τις τεχνικές ήταν το θέατρο μέσα στην τάξη. Οι υποδομές του γερμανικού σχολείου είναι αξιοσημείωτες. Εχουν εργαστήρια υπολογιστών που διαθέτουν τρισδιάστατους εκτυπωτές. Επίσης έχουν εργαστήρια τύπου “master chef” στα οποία οι μαθητές μαζί με καθηγητές μπορούν να μαγειρεύουν το μεσημεριανό τους φαγητό. Οι έλληνες καθηγητές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το γυμνάσιο Θουρίας και την ευρύτερη περιοχή των χωριών από τα οποία προέρχονται οι μαθητές του σχολείου, στο σύλλογο των εκεί καθηγητών αλλά και στην αντιδήμαρχο του Κρέφελντ. Στο περιθώριο της επίσκεψης γνώρισαν το Krefeld και είχαν επίσκεψη στο μεσαιωνικό τμήμα της πόλης "Linn". Επίσης είχαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Ντίσελντορφ και γνώρισαν την γερμανική κουζίνα και την παλιά πόλη. Τέλος, η επίσκεψη συνέπεσε με την παραδοσιακή γιορτή του Αγίου Μαρτίνου που ήταν μια όμορφη εμπειρία για τους συμμετέχοντες. Η φιλοξενία και η όλη εξυπηρέτηση από τους γερμανούς καθηγητές ήταν αξιοσημείωτη και ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες. Το πρόγραμμα είναι διετές και θα ακολουθήσουν και άλλες επισκέψεις μαθητών και καθηγητών. Την άνοιξη του 2020, θα επισκεφθούν το γυμνάσιο Θουρίας γερμανοί καθηγητές ενώ λίγο αργότερα μαθητές του Γυμνασίου Θουρίας θα επισκεφθούν και θα φιλοξενηθούν στην Γερμανία. Επίσης το φθινόπωρο του 2020 μαθητές από την Γερμανία θα φιλοξενηθούν στην Ελλάδα. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2021 με την τελευταία επίσκεψη των ελλήνων μαθητών και καθηγητών στην Γερμανία.

 

*Η φωτογραφία είναι μαζί με την Διευθύντρια του σχολείου, την Αντιδήμαρχο του Κρεφελντ και τους μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

 


NEWSLETTER