Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 20:25

Ο πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού” Κώστας Γιαννόπουλος στο 2ο Δημοτικό Καλαμάτας

 

“Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα παιδί που το έλεγαν Ανδρέα...”. Ετσι ξεκίνησε ο πατέρας του Ανδρέα και ιδρυτής του Οργανισμού “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος, να εξιστορεί στους μαθητές τού 2ου Δημοτικού Καλαμάτας το όραμα του γιου του – το οποίο, μετά την απώλεια του παιδιού, ήταν η αφορμή για να ιδρύσει ο ίδιος τον οργανισμό.

Ο Ανδρέας ήταν τότε 10 χρόνων, μαθητής και αυτός του δημοτικού.

Χθες ο κ. Γιαννόπουλος, προσκεκλημένος της διεύθυνσης, του Συλλόγου Γονέων και των εκπαιδευτικών του σχολείου, συμμετείχε στη χριστουγεννιάτικη μαθητική εκδήλωση, εξηγώντας μαζί με ένα μικρό επιτελείο ανθρώπων του οργανισμού, ποιο είναι το έργο του και τι κάνει για την προστασία των παιδιών. Με την ευκαιρία της έλευσής τους, οι μαθητές και οι γονείς τους συγκέντρωσαν τρόφιμα και άλλα χρήσιμα αγαθά για τα σπίτια φιλοξενίας του "Χαμόγελου".   

Ο Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στην “Ε” για τη συμμετοχή του στη γιορτή του 2ου Δημοτικού επεσήμανε ότι προσκλήθηκε, και χαρακτήρισε την απόφαση των διδασκόντων να παραβρεθεί “κάτι σημαντικό για να μοιραστούμε με τα παιδιά το όραμα ενός παιδιού που ήταν τότε στο Δημοτικό - και τα παιδάκια θα καταλάβουν ότι υπάρχουν φύλακες-άγγελοι, όπως είναι οι γονείς τους, οι δάσκαλοί τους, αλλά και “Το Χαμόγελο του Παιδιού” για κάποια άλλα παιδάκια που δεν είναι οι γονείς τους εκεί για να τα στηρίξουν”.

Η διευθύντρια του σχολείου Ευγενία Γιαννοπούλου εξέφρασε τη συγκίνησή της για την τιμή να δεχτεί ο κ. Γιαννόπουλος την πρόσκλησή τους και να έρθει από την Αθήνα, μαζί με κλιμάκιο ανθρώπων του οργανισμού. “Επιλέξαμε με αυτή την εκδήλωση να φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με το μήνυμα των Χριστουγέννων, γιατί οι γιορτές δεν είναι μόνο φώτα και διασκέδαση, αλλά είναι παράλληλα προσφορά, αλληλεγγύη και αγάπη”, είπε. Και πρόσθεσε ότι ο Χριστός γεννήθηκε για να μας διδάξει την αγάπη, "και θέλουμε οι μαθητές μας να βιώσουν τι σημαίνει προσφορά στον συνάνθρωπο, από έναν άνθρωπο όπως ο Κώστας Γιαννόπουλος, που έχει χτίσει έναν θόλο προστασίας για τα παιδιά από οποιαδήποτε μορφής κακοποίηση”.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Καλαμάτας Αμαλία Μάλαμα επεσήμανε τη στήριξη που ο ιδρυτής του "Χαμόγελου" προσφέρει σε όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από τη φυλή ή τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, και είπε ότι στο σχολείο τους εκπαιδευτικοί και γονείς συνεργάζονται για να μην γίνονται διακρίσεις μεταξύ των παιδιών, από όπου κι αν προέρχονται. “Ο κ. Γιαννόπουλος είναι ένας άνθρωπος για όλα τα παιδιά, επιτελεί ένα πολύ σημαντικό έργο και εμείς οφείλουμε να είμαστε οι συνεχιστές”, τόνισε. Και πρόσθεσε καταλήγοντας ότι ως γονείς “οφείλουμε όλοι μας, από όταν είναι πολύ μικρά τα παιδιά μας, να τα μαθαίνουμε ότι πρέπει να προσφέρουν, έστω κι αν αυτό το κάτι είναι πολύ μικρό”. 

Ν.Κ.