Παρασκευή, 02 Νοεμβρίου 2012 09:59

Εθελοντές ζωγραφίζουν τους τοίχους της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

Γράφτηκε από τον
Εθελοντές ζωγραφίζουν τους τοίχους της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας

 

Αλλάζει όψη το εσωτερικό της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, καθώς αποκτά χρώμα και πολλές ζωγραφιές προκειμένου να είναι πιο ευχάριστο για τους μικρούς ασθενείς της περιοχής. Μια αλλαγή που γίνεται σε εθελοντική δουλειά από μια ιδέα που είχε η  Δήμητρα Κοντούλη-Τσαπαρίκου βρίσκοντας την ανάλογη στήριξη της ζωγράφου Μαρίας Κελαϊδάκη αλλά και την υποστήριξη των καταστημάτων της περιοχής, που πρόσφεραν δωρεάν τα χρώματα και τα απαραίτητα υλικά. Στην προσπάθεια αυτή βοηθούν επίσης η Μαριάνθη Μπόζου και το προσωπικό της κλινικής.

Για μια σημαντική πρωτοβουλία έκανε λόγο ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος, τονίζοντας: «Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας, αυτές τις ώρες που οι συνάνθρωποί μας νιώθουν ανασφάλεια και αγωνία για το τι πρόκειται να γίνει, κάτι πρωτόγνωρο γεννιέται στην περιοχή μας. Γεννιέται ένα κίνημα εθελοντισμού και αλληλεγγύης, από απλούς συνανθρώπους μας, από οργανωμένες ομάδες, από συλλόγους, προς το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Γνωρίζουν όλοι ότι η ύπαρξη και λειτουργία του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας για την περιοχή μας είναι ζωτικής σημασίας, έτσι βλέπουμε το φαινόμενο απλοί πολίτες να προσφέρουν διάφορα υλικά, υπηρεσίες, τεχνικές γνώσεις, με χαρά και μοναδικό σκοπό την καλύτερη λειτουργία του νοσοκομείου. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω μια πρωτόγνωρη για μένα εθελοντική προσφορά μερικών κυριών, οι οποίες επισκέφθηκαν το νοσοκομείο, γύρισαν τους θαλάμους και μας πρότειναν να αλλάξουμε την μορφή της Παιδιατρικής Κλινικής. Ετσι προσφέρθηκαν, με δικά τους υλικά που βρήκαν από επιχειρηματίες της πόλης, και αλλάζουν το περιβάλλον της παιδιατρικής κλινικής. 

Αξίζει να δούμε πώς με απλές παρεμβάσεις αλλά και μεράκι αλλάζει όλη η μορφή, μετατρέπεται από ένα αφιλόξενο περιβάλλον σε έναν ολάνθιστο κήπο, ευχάριστο για τα μικρά παιδιά. 

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους Τριφύλιους που προσφέρουν αμέριστα την βοήθειά τους, που προσέρχονται και μας βοηθούν. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι η βοήθειά τους είναι πάρα πολύ σημαντική, αλλά και ότι όσο οι Τριφύλιοι βοηθούν το Νοσοκομείο, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας θα υπάρχει και θα λειτουργεί».

Η πρωτοβουλία για αυτή την εθελοντική προσπάθεια ξεκίνησε από την Δήμητρα Κοντούλη-Τσαπαρίκου από το Καλό Νερό, η οποία σημείωσε: 

«Σκεφτήκαμε να φτιάξουμε αυτούς τους όμορφους τοίχους στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας. Θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή κ. Μπόζο και τον διευθυντή της Παιδιατρικής κ. Σαρδέλη, που μας επέτρεψαν να φτιάξουμε αυτά τα πράγματα για τα παιδιά. Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν τα μαγαζιά που μας έδωσαν τα υλικά. Συναντήσαμε πολύ ζεστούς ανθρώπους. Προσφέρανε σε αυτό το έργο τα μαγαζιά της Κυπαρισσίας, όπως η κ. Μαριάνθη και οι εργαζόμενοι της κλινικής. Κάναμε μια πολύ ωραία ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω ακόμη τη Μαρία Κελαϊδάκη που την προσκάλεσα να έρθει από την Αθήνα να κάνουμε αυτό το έργο.

Αυτή η ιδέα γεννήθηκε το καλοκαίρι και είπαμε ότι πρέπει να προσφέρουμε όλοι. Χρήματα δεν γίνεται να προσφέρουν όλοι, αλλά ιδέες, υλικά και συναίσθημα μπορούν να βάλουν όλοι».

Η ζωγράφος Μαρία Κελαϊδάκη από την πλευρά της τόνισε: «Ηρθα με πολλή χαρά να φτιάξουμε αυτό το έργο γιατί είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί που ζούμε. Πάνω από όλα αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσει όλος ο κόσμος είναι ότι πρέπει να δώσουμε μεγάλη προσοχή στην παιδεία και στην υγεία, και κυρίως στα παιδιά που είναι το μέλλον μας. Εγώ χωρίς να έχω σχέση με το Καλό Νερό και την Κυπαρισσία -απλά έχω έρθει για διακοπές και το αγαπάω το μέρος- αποφάσισα να στηρίξω αυτή την ωραία κίνηση. Θα πρέπει όλος ο κόσμος να κοιτάξει να γίνει κάτι, δεν θα πρέπει να μας καταβάλει τίποτα από αυτά που γίνονται αυτό τον καιρό. Εφόσον οι άρχοντες δεν μπορούν ή δεν θέλουν, θα πρέπει εμείς οι πολίτες να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να καλυτερέψουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον - και αυτό που με φοβίζει εμένα προσωπικά είναι το μέλλον των παιδιών».

Τέλος ο επιμελητής της Παιδιατρικής Κλινικής Ιωάννης Κωνσταντόπουλος επισήμανε: «Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Μπόζος μαζί με τον διευθυντή της Παιδιατρικής κ. Σαρδέλη αποφάσισαν να ανακαινίσουν τους χώρους των εξωτερικών ιατρείων και τους θαλάμους της Παιδιατρικής Κλινικής σκεπτόμενοι την ψυχολογία των μικρών που έρχονται στα ιατρεία. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς την εθελοντική προσφορά της κ. Δήμητρα Κοντούλη-Τσαπαρίκου με καταγωγή από το Καλό Νερό, της κ. Μαριάνθη Μπόζου, καθώς και της Μαρίας Κελαϊδάκη που είναι επαγγελματίας ζωγράφος. Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το έργο που έκαναν, και ευελπιστούμε σε παραπέρα συνεργασία. 

Επίσης να σημειώσω ότι η Παιδιατρική Κλινική έχει ενισχυθεί με προσωπικό, που είναι ο κ. Βασίλης Μασουρίδης λογοθεραπευτής, η κ. Νικολέτα Κίτσου παιδαγωγός και η κ. Ελένη Γκρίτζαλη που προσφέρει εθελοντική εργασία στην κλινική μας».


NEWSLETTER