Κυριακή, 12 Απριλίου 2020 13:22

Απάντηση ΠΑΣΠ σε ΠΚΣ

Γράφτηκε από την
Απάντηση ΠΑΣΠ σε ΠΚΣ

Συνέχεια στην αντιπαράθεση των φοιτητικών παρατάξεων στις σχολές της Καλαμάτας, με τους εκπροσώπους της ΠΑΣΠ να χαρακτηρίζουν τα μέλη της ΠΚΣ “επαναστάτες του καναπέ”.

Οπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ:

“Σε μια περίοδο βαθιάς υγειονομικής κρίσης για την χώρα μας, εν μέσω καραντίνας κάποιοι δεν διστάζουν να λασπολογήσουν και να διχάσουν μόνο και μόνο για την ψηφοθηρία! Αυτοί δεν είναι άλλοι από τους εκπροσώπους της ΠΚΣ, οι οποίοι για πολλοστή φορά αποδεικνύουν ότι δεν γνωρίζουν καν πώς λειτουργούν τα συλλογικά όργανα των φοιτητών! Σε μια προσπάθεια για αναγνώριση και με την ανεκδιήγητη προπαγάνδα που τους διακατέχει ρίχνουν τις ευθύνες στην ηγεσία και τα στελέχη της ΠΑΣΠ Καλαμάτας για την μη πραγματοποίηση Δ.Σ στις σχολές που εδρεύουν στην πόλη. Πώς θα επικαιροποιηθούν οι αποφάσεις του Δ.Σ, χωρίς πρακτικά, υπογραφές των μελών και σφραγίδα του Συλλόγου; Εμείς τους απαντάμε με το έργο μας!

Αρχικά, ενημερώνουμε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο να χαθεί το εξάμηνο για κανέναν. Ως οργάνωση έχουμε αποστείλει αίτημα σε όλες τις συνελεύσεις των τμημάτων για την κατοχύρωση όλων των φοιτητών στα εργαστηριακά μαθήματα, καθώς αρκετοί συμφοιτητές μας πράγματι δεν κατέχουν στην ιδιοκτησία τους τα εργαλεία για την παρακολούθηση των ηλεκτρονικών διαλέξεων (Η/Υ, σύνδεση στο διαδίκτυο). Τα στελέχη μας έχουν συνεργαστεί με όλους τους προέδρους των τμημάτων για την καταγραφή μαθημάτων που δεν εφάρμοζαν την εξ αποστάσεως διδασκαλία, ώστε να δρομολογηθεί η έναρξη τους, έχοντας την διαβεβαίωση τους. Για το συγκεκριμένο ζήτημα παράλληλα έχουμε αποστείλει αίτημα προς το υπουργείο Παιδείας (Αρ.πρωτοκ: 44021) ώστε να διατεθεί δωρεάν η πρόσβαση όλων των φοιτητών στους εκπαιδευτικούς ιστότοπους, καθώς όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα στην εκπαίδευση και την γνώση, όπου αναμένουμε εξελίξεις. Οσον αφορά τα ενοίκια στις φοιτητικές κατοικίες, είμαστε η μοναδική παράταξη που έχουμε θίξει το θέμα αυτό, καθώς συλλογικά με τις υπόλοιπες οργανώσεις της ΠΑΣΠ πανελλαδικά, έχουμε αποστείλει τις προτάσεις μας στο υπουργείο (Αρ.πρωτοκ: 41989), για την μείωση του ενοικίου στις φοιτητικές κατοικίες. Είμαστε προ των πυλών για την υλοποίηση τους - σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών - όπως αντίστοιχα πράξαμε με αίτημα μας (Αρ.πρωτοκ: 43678) και για ένταξή όλων των φοιτητών που διεκόπη η πρακτική τους άσκηση, στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το επίδομα των 800 ευρώ. Συλλογικά και σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις της ΠΑΣΠ ανά την Ελλάδα θίξαμε και το μείζον ζήτημα για την δωρεάν κατοίκων διανομή των ακαδημαϊκών συγγραμμάτων με αίτημα μας (Αρ.πρωτοκ: 40548), το οποίο έγινε δεκτό όπως ανακοινώθηκε από τον Σ.Ε.Ε.ΒΙ και την Πολιτεία και ξεκινά την επομένη, της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των δηλώσεων στον “Εύδοξο”. Τέλος, για τα μέτρα υγειονομικής πρόληψης και υγιεινής για τους χώρους του Πανεπιστημίου και της Φοιτητικής Εστίας στα οποία αναφέρονται τους δηλώνουμε υπεύθυνα πως: η Διοίκηση του Πανεπιστημίου έχει προβεί σε διαγωνισμό ο οποίος έχει ολοκληρωθεί για την προμήθεια αντισηπτικών για όλες της εγκαταστάσεις που ανήκουν στο Ιδρυμα. Επίσης έγινε προληπτική απολύμανση στους χώρους της Φοιτητικής Εστίας Καλαμάτας (10/4/2020) όπου τοποθετήθηκαν φιάλες αντισηπτικού, έπειτα και από προτροπή του εκπροσώπου μας στην Φ.Ε.Κ, ο οποίος ήταν αυτός που αντιτάχθηκε πρώτος στο μέτρο για την απαγόρευση λειτουργίας της Φ.Ε.Κ, παραμένοντας στις εγκαταστάσεις μέχρι και τις 27 Μαρτίου αγνοώντας τις οδηγίες των προϊσταμένων, ώστε να αποτρέψει τον εκ διωγμό των φοιτητών, με προσωπικό κίνδυνο να του αποδοθούν πρόστιμα και κυρώσεις”.

Μετά τα παραπάνω, η ανακοίνωση καταλήγει στα εξής: “Οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι δεν γνωρίζουν τις εξελίξεις, κατηγορώντας από τον καναπέ τους την παράταξή της ΠΑΣΠ για παθητικότητα, ενώ δεν έχουν δράσει για κανένα από τα παραπάνω θέματα που απασχολούν την φοιτητική κοινότητα, χωρίς να διστάζουν και να ντρέπονται να ασκούν κριτική με ειδεχθή ψέμματα! Τους καλούμε να ζητήσουν δημόσια συγνώμη!”.


NEWSLETTER