Κυριακή, 07 Ιουνίου 2020 19:38

Απεργιακή συγκέντρωση εκπαιδευτικών την Τρίτη στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιούν τα Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας και της Ενωσης Συλλόγου Γονέων του Δήμου Καλαμάτας την Τρίτη 9 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Τα Δ.Σ. των φορέων καλούν τα μέλη τους στη συγκέντρωση και στη συνέχεια σε πορεία προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στο Διοικητήριο Μεσσηνίας.

Η κινητοποίηση οργανώνεται: Ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που χειροτερεύει τη λειτουργιά του σχολείου (στροφή στις δεξιότητες, αύξηση ορίου μαθητών ανά τμήμα στα δημοτικά κ.α.), μετατρέπει το Λύκειο σε εξεταστική αρένα (τράπεζα θεμάτων), κατηγοριοποιεί τα σχολεία μέσω της αξιολόγησης κ.α. Ενάντια στην τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος, που μετατρέπει τη σχολική τάξη σε στούντιο για ριάλιτι.

Για να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών από τον κορονοϊό.

“Είμαστε βέβαιοι πως ο κοινός μαζικός αγώνας εκπαιδευτικών και γονέων θα έχει αποτέλεσμα και θα ακυρώσει τα όποια αντιεκπαιδευτικά σχέδια”, επισημαίνεται στην κοινή ανακοίνωση των τριών φορέων.

(Φωτογραφία αρχείου)