Δευτέρα, 06 Ιουλίου 2020 22:36

Βράβευση μαθήτριας από τους Γαργαλιάνους σε διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Γράφτηκε από την
Βράβευση μαθήτριας από τους Γαργαλιάνους σε διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης

Μία πολύ σημαντική διάκριση στη ζωγραφική πέτυχε το 2ο Νηπιαγωγείο Γαργαλιάνων πρόσφατα, στο μεγάλο διαγωνισμό του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης “Είμαι… Πώς βλέπω τον εαυτό μου”.

Ανάμεσα στους 133 διακριθέντες, μέσα από 26.000 συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό ήταν και η μικρή μαθήτρια Ιζαμπέλα Ιμπραϊ.

Η Ιζαμπέλα ζωγράφισε πώς βλέπει τον εαυτό της, μέσα σε ένα πολύχρωμο μπαλόνι και έλαβε ειδικό έπαινο. Της αρέσει η ζωγραφική και ανυπομονεί όπως λέει να φοιτήσει στην πρώτη δημοτικού.

Η παραλαβή των βραβείων του παιδικού διαγωνισμού «Είμαι... Πώς βλέπω τον εαυτό μου» θα γίνει από τη Δευτέρα 6 Ιουλίου και εώς την Παρασκευή 31 Ιουλίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου Δούκα 4, Κολωνάκι) τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

Μετά την τεράστια επιτυχία του περσινού διαγωνισμού που συγκέντρωσε 23.000 συμμετοχές, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προσκάλεσε παιδιά ηλικίας 4-15 ετών (παιδιά προσχολικής ηλικίας και όλων των τάξεων του δημοτικού και του γυμνασίου) να εμπνευστούν από ένα χάλκινο καθρέφτη από την Κύπρο, που χρονολογείται από το 1200-1050 π.Χ. και βρίσκεται στον 3ο όροφο του Μουσείου, στην έκθεση με τίτλο “Κύπρος - Αρχαία Τέχνη και Πολιτισμός”.


NEWSLETTER