Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 07:53

Δήμος Μεσσήνης: Σε δύο μαθήτριες οι υποτροφίες «Χρυσόστομος Αλεμάγκος»

Δήμος Μεσσήνης: Σε δύο μαθήτριες οι υποτροφίες «Χρυσόστομος Αλεμάγκος»

 

 

Οι πρώην μαθήτριες στο Λύκειο Πεταλιδίου Βασιλική Γιαννοπούλου και Ειρήνη-Μαρία Μπρέγιαννη πήραν φέτος την υποτροφία του Ιδρύματος «Χρυσόστομος Αλεμάγκος».

Οι δύο μαθήτριες είχαν πετύχει τον μεγαλύτερο βαθμό πρόσβασης στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2018- 2019. Οι επιταγές τούς παραδόθηκαν χθες στο Δημαρχείο Μεσσήνης από τον δήμαρχο και πρόεδρο του ιδρύματος Γιώργο Αθανασόπουλο και την αντιδήμαρχο Παιδείας Ελένη Τσέλιου-Μουρούφα.

Ειδικότερα, η Β. Γιαννοπούλου εισήχθη με 16.948 μόρια στη Σχολή Ρωσικής Γλώσσας, Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών στην Αθήνα και η Ειρ. Μπρέγιαννη με 16.894 μόρια στη Σχολή Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τη βούληση του διαθέτη, επισκόπου Σίδνεϊ και Νέας Νότιας Ουαλίας Χρυσοστόμου Αλεμάγκου, το κοινωφελές ίδρυμα διανέμει ισότιμα κάθε χρόνο τους τόκους των χρημάτων που υπάρχουν σε τραπεζικό λογαριασμό του στην Εθνική Τράπεζα σε δύο μαθητές/τριες του Λυκείου Πεταλιδίου που πρώτευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, ως οικονομικό βοήθημα για τις σπουδές τους.