Κυριακή, 12 Ιουλίου 2020 18:23

Πανελλαδικές εξετάσεις: Πέτυχε το στόχο του ο ιερέας Παν. Λυμπερόπουλος στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Πανελλαδικές εξετάσεις: Πέτυχε το στόχο του ο ιερέας Παν. Λυμπερόπουλος στην Κυπαρισσία

 

Οχι μόνο συμμετείχε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ο ιερέας Παναγιώτης Λυμπερόπουλος σε ηλικία 40 ετών, αλλά κατάφερε να πετύχει και τον στόχο του, συγκεντρώνοντας τα απαραίτητα μόρια για να εισαχθεί στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιστρέφοντας μετά από αρκετά χρόνια στα μαθητικά θρανία για να δώσει πανελλαδικές στο Γενικό Λύκειο Κυπαρισσίας, απέδειξε περίτρανα πως όταν υπάρχει θέληση και στόχος όλα είναι δυνατά. Επίσης έδειξε ότι ποτέ στη ζωή μας δεν πρέπει να σταματάμε να βάζουμε στόχους.

Χθες, ημέρα ανακοίνωσης των βαθμολογιών, ο ιερέας Παναγιώτης Λυμπερόπουλος βρέθηκε στο σχολείο μαζί με τους μαθητές, με την ίδια αγωνία αλλά και με την ίδια χαρά βλέποντας τη βαθμολογία του. Μιλώντας για αυτή του την προσπάθεια αλλά και για τα συναισθήματά του τόνισε: «Ο στόχος επετεύχθη για εμένα, μάζεψα περίπου 11.500 μόρια. Ο στόχος ήταν η Θεολογία της Αθήνας. Δόξα τω Θεώ, για εμένα, για τα δεδομένα τα δικά μου, είμαι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, καθότι είμαι και οικογενειάρχης, έχω και την ηλικία των άνω των 40 ετών - αλλά δόξα τω Θεώ όλα πήγαν καλά και ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία».

Για την κατάκτηση του στόχου του σε αυτή την ηλικία σημείωσε: «Ποτέ δεν είναι αργά. Γηράσκω αεί διδασκόμενος, που έλεγαν και αρχαίοι ημών πρόγονοι».

Αυτό που έχει να πει στους νέους είναι να μην εγκαταλείπουν: «Η γνώση είναι το αλφα και το ωμέγα στη ζωή» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Κ.Μπ.


NEWSLETTER