Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2020 13:02

Μεσσήνιοι απόφοιτοι Λυκείου στην “Ε”: Ετοιμάζονται για τη φοιτητική ζωή (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Μεσσήνιοι απόφοιτοι Λυκείου στην “Ε”: Ετοιμάζονται για τη φοιτητική ζωή (φωτογραφίες)

 

 

 

Τις πιο χαρούμενες στιγμές τους ζουν αυτές τις μέρες οι απόφοιτοι των λυκείων της Μεσσηνίας που τα πήγαν καλά στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Με τα μόρια που συγκέντρωσαν συνειδητοποιούν πως η φοιτητική ζωή δεν είναι πια ένα μακρινό όνειρο, αλλά η πρώτη τους σημαντική επίτευξη…

Ρεπορτάζ: Γιούλα Σαρδέλη, Τάσος Ανδρικόπουλος

 

4ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Σταυρούλα Ρουσοπούλου συγκέντρωσε 17.300 μόρια, αριστεύοντας στα μαθήματα της Φυσικής και της Εκθεσης. Οι βαθμοί της ήταν συγκεκριμένα 19.4 και 18.2 αντίστοιχα. Με αυτούς πετυχαίνει να εξασφαλίσει μια θέση στο Τμήμα Φυσικής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.“Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από την επίδοσή μου, καθώς αυτός ήταν ο στόχος και το όνειρό μου εξ αρχής” δήλωσε. Η πανδημία για την ίδια λειτούργησε ως ανασταλτικός παράγοντας στην προσπάθειά της, αφού ενίσχυσε το άγχος και αύξησε τον “περιορισμό” στο σπίτι. Η Σταυρούλα θέλει να ευχαριστήσει πρωτίστως τους καθηγητές του φροντιστηρίου της, αλλά και του σχολείου, για την αξιόλογη συνεισφορά τους στον αγώνα για την επίτευξη του στόχου της.

 

6ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Ειρήνη Μανιάτη με “όχημα” τα 17.778 μόρια θέλει να περάσει στη Νομική Αθήνας. Το μυστικό της επιτυχίας της θεωρεί πως ήταν ότι είχε ένα συγκροτημένο πρόγραμμα και μεγάλη στήριξη από τους δικούς της ανθρώπους και τους καθηγητές της στο σχολείο, οι οποίοι την καθοδήγησαν σωστά και αυτό τη βοήθησε την ώρα των εξετάσεων να είναι πολύ ψύχραιμη. Αγαπημένο της μάθημα ήταν τα Αρχαία και το πιο δύσκολο για εκείνη η Εκθεση. Πλέον είναι πολύ χαρούμενη που πέτυχε τους στόχους της.

Εχοντας συγκεντρώσει 16.075 μόρια η Ελένη Κοντολαίμου επιθυμεί να εισαχθεί στην Πυροσβεστική Ακαδημία, ενώ η δεύτερη επιλογή της θα είναι το Λιμενικό Σώμα. “Η περίοδος της καραντίνας μας έβγαλε εκτός προγράμματος, όμως απ’ την άλλη πλευρά είχαμε περισσότερο χρόνο για να αφοσιωθούμε στα μαθήματά μας” υπογράμμισε η μαθήτρια του 6ου Λυκείου, προσθέτοντας πως θέλει να ευχαριστήσει τους καθηγητές του φροντιστηρίου της για τη βοήθειά τους.

 

Λύκειο Καρδαμύλης

H Ελένη - Εμμανουέλα Μπάλα έπιασε 15.650 μόρια και θέλει να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες ή Δημόσια Διοίκηση. Είχε ξεκάθαρο στόχο όλη τη χρονιά, προσήλωση και επιμονή. Θεωρεί πως είναι σημαντικό να μην φεύγεις από το στόχο σου και να μην τον αφήνεις, ακόμα κι όταν σε εγκαταλείπουν οι δυνάμεις σου. “Χρειάζεται συνεχώς επαναπροσδιορισμός σε ό,τι κάνεις. Ευτυχώς είχα την οικογένεια κοντά μου ως στήριγμα, τους καθηγητές μου και την αγάπη από τους φίλους μου. Μου έλειψε ο προσωπικός χρόνος, ο χρόνος για μένα και την οικογένειά μου. Στο εξής θέλω να προετοιμαστώ για το πανεπιστήμιο” δηλώνει η ίδια.

Ο Ορέστης Ντότσι με 15.300 μόρια θέλει να περάσει Χρηματοοικονομικά στον Πειραιά. “Ηθελε προσπάθεια αλλά δεν ήταν και ανέφικτο από ό,τι είδα τελικά. Ηταν κουραστική η χρονιά και είχε και αρκετή ταλαιπωρία γιατί έπρεπε να πηγαίνω για φροντιστήρια στην Καλαμάτα” λέει ο ίδιος. Στο εξής θέλει να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο που το είχε αφήσει λόγω διαβάσματος. Επίσης, αυτή τη στιγμή δουλεύει για το καλοκαίρι.

 

2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Η Δήμητρα Πετρουλάκη με 16.525 μόρια έχει στόχο να εισαχθεί στο Τμήμα Τουριστικών Σπουδών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς ή στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο έχει δηλώσει ως δεύτερη επιλογή. Οπως είπε, η χρόνια με την τροπή που πήρε λόγω της καραντίνας την αποσυντόνισε από το πρόγραμμά της, ωστόσο η βαθμολογία που συγκέντρωσε ήταν αυτή που επιθυμούσε. “Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές μου, τον διευθυντή μου και τον υποδιευθυντή μου για τη στήριξή τους” σημείωσε.

 

4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας

Πριν δύο χρόνια ο Δημοσθένης Σταυρόπουλος πέρασε στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Ωστόσο, ο ίδιος κατάλαβε πως δεν ήταν το επάγγελμα που ήθελε να ακολουθήσει δίνοντας έτσι φέτος εξετάσεις με σκοπό να περάσει στην Αστυνομία ή στην Πυροσβεστική. Με 17.550 μόρια αυτός ο στόχος φαίνεται να είναι εφικτός, με τον μαθητή του 4ου ΕΠΑΛ να αποδεικνύει πως ποτέ δεν είναι αργά για κάποιον να κυνηγά τα όνειρά του, αρκεί να έχει θέληση.

 

Λύκειο Μελιγαλά

Ο Βασίλης Ψυχάρης έπιασε 16.900 μόρια και θέλει να σπουδάσει στις Στρατιωτικές Σχολές και πρωτίστως στην Πυροσβεστική. Χτες βρισκόταν στην Αθήνα για να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα αθλήματα. Ο Βασίλης εκτός από το σχολείο, ασχολιόταν και με τη μουσική, μάλιστα πήρε το πτυχίο του στη Βυζαντινή μουσική λίγες μέρες πριν. Αν του το επιτρέψουν οι σπουδές, θα συνεχίσει και με τη μουσική και με την ψαλτική τέχνη.

 

Ο Αλκιβιάδης Φρέσκας συγκέντρωσε 16.575 μόρια και στόχος του είναι το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Του αρέσει γιατί με την ενασχόλησή του αυτή θέλει να βοηθά τους ανθρώπους με τα φορολογικά τους και εκτός αυτού, ο τομέας εστιάζει στην οικονομία, στη διαφήμιση, στις ασφαλίσεις. Αρα έχει αρκετές διεξόδους για απασχόληση. “Ναι, ήταν δύσκολο να το πετύχω αυτό που ήθελα, αλλά ό,τι έγινε έγινε με διάβασμα και προσπάθεια, σε όλες τις χρονιές του λυκείου. Αυτό ήταν το μυστικό της επιτυχίας πιστεύω, το να μην καταπιέζομαι. Σταματούσα σε κάποιες στιγμές και προσπαθούσα να βρίσκω τρόπους να ξεχνάω τις πανελλαδικές” έχει να πει.

Η Κωνσταντίνα Στάικου συγκέντρωσε 15.995 μόρια και θέλει να σπουδάσει Ψυχολογία. Της αρέσει η σχολή γιατί από εκεί μπορεί κανείς να κάνει πολλά πράγματα για το μέλλον του. Τη γοητεύει η επικοινωνία με τους ανθρώπους και ειδικά με τα παιδιά, βρίσκει ενδιαφέρον να ακούει τα προβλήματα των άλλων και να προσπαθεί να βρίσκει λύσεις, να τους βοηθά. Αυτό είναι ένα όνειρο που έχει από το γυμνάσιο, το να περάσει στην Ψυχολογία. Από τη χρονιά που πέρασε θα θυμάται ότι ήταν πολύ ενδιαφέρουσα. Είχε μεν σκαμπανεβάσματα, αλλά είχε υπομονή, δύναμη και τη βοήθησε όπως λέει η κατάσταση με την καραντίνα, αφού μπόρεσε να συγκεντρωθεί και να τα πάει πολύ καλά.

Η Βασιλική - Νεκταρία Γεωργακοπούλου συγκέντρωσε 15.825 μόρια και το όνειρό της είναι να σπουδάσει στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η χρονιά που πέρασε ήταν λίγο δύσκολη, εξαιτίας της καραντίνας, αλλά όπως λέει η ίδια είχε στήριξη από την οικογένειά της και συγκεκριμένα από τα 4 αδέρφια της. Δεν ένιωσε ποτέ αβοήθητη, ούτε μία στιγμή. Η καραντίνα τη βοήθησε επίσης στο να έχει περισσότερο χρόνο για διάβασμα και ξεκούραση. Από το σχολείο θα θυμάται τη στήριξη των καθηγητών της, αλλά και την αντίστοιχη των καθηγητών από το φροντιστήριο. Θα θυμάται ακόμη τις παρέες που δημιουργήθηκαν και τις βόλτες τους, καθώς φρόντιζε πάντα να έχει ελεύθερο χρόνο για να ξεκουράζεται. Τώρα είναι στην Αθήνα, κοντά στα αδέρφια της, τα οποία σπουδάζουν. Εκεί ξεκουράζεται και κάνει βόλτες σε όμορφα σημεία της πόλης… “Θα ήθελα να πω ένα ειλικρινά μεγάλο ευχαριστώ στους γονείς μου για όλα όσα μου έχουν προσφέρει και τις θυσίες που έχουν κάνει για όλα τα αδέρφια μου!” κατέληξε.

Με το όνειρο να περάσει σε κάποια Σχολή Ιατρικής η Ενίντα Κόικου συγκέντρωσε 15.600 μόρια. “Η αλήθεια είναι πως η καραντίνα μας έβγαλε εκτός προγράμματος, όμως σιγά-σιγά επανήλθαμε στους κανονικούς μας ρυθμούς. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τους καθηγητές μου για τη βοήθειά τους” δήλωσε.

Η Αναστασία Αυγερινού έχοντας συγκεντρώσει 12.700 μόρια θα δηλώσει το Τμήμα Βιοϊατρικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Η ίδια τόνισε πως τα μαθήματα που τη δυσκόλεψαν και δεν της επέτρεψαν μια καλύτερη βαθμολόγια ήταν αυτά της Φυσικής και της Χημείας, ωστόσο πιστεύοντας στις δυνατότητές της σκοπεύει να δώσει και του χρόνου εξετάσεις στοχεύοντας στην Ιατρική.

Η Σταυρούλα Παπαδοπούλου έβγαλε 12.400 μόρια και θέλει να περάσει στο Μαθηματικό, που είναι η δεύτερη επιλογή της. Της αρέσουν τα Μαθηματικά από μικρή ηλικία και η οικογένειά της την είχε ενθαρρύνει, γιατί είχε κλίση στο μάθημα αυτό. Τα αγάπησε όπως λέει όμως και λόγω των καθηγητών της στο σχολείο. Τελειώνοντας αυτός ο κύκλος, η ίδια θα ήθελε να ευχαριστήσει την οικογένεια και τους καθηγητές της στο σχολείο και στο φροντιστήριο. Στο εξής θέλει να ασχοληθεί με το χορό, τον οποίο είχε ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία.


NEWSLETTER