Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 16:30

Μεσσηνία: Από το Λύκειο Δωρίου, πρώτη στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία

Γράφτηκε από τον

Τον στόχο της και μάλιστα με πρωτιά στη σχολή της πέτυχε η μαθήτρια του Γενικού Λυκείου Δωρίου Νίκη Βουδούρη από το Γλυκορρίζι, καθώς εισήχθη με άνεση στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών:

Με 18.325 μόρια, έκανε το όνειρό της πραγματικότητα όταν μπροστά της άνοιγαν πολλές ακόμη πόρτες πανεπιστημιακών σχολών.

Μιλώντας η ίδια για την επιτυχία της τόνισε: «Αυτή ήταν η πρώτη επιλογή μου. Από το γυμνάσιο ακόμη ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με αυτό. Το μόνο μου δίλημμα ήταν αν θα ασχοληθώ με την προσχολική ηλικία ή με το δημοτικό. Ηξερα ότι χρειαζόμουν 16.000 μόρια, και μόλις είδα τα 18.000 μόρια που συγκέντρωσα, παραξενεύτηκα. Δεν σας κρύβω ότι ήταν αρκετοί αυτοί που μου έλεγαν να επιλέξω τη Νομική ή την Ψυχολογία, ήξερα όμως πως αν έκανα κάτι τέτοιο απλώς θα έπαιρνα τη θέση κάποιου άλλου παιδιού και ίσως να μην τελείωνα τις σπουδές. Επέλεξα αυτή τη σχολή συνειδητά. Εχω κάνει ήδη μπέιμπι-σίτινγκ και αυτό ίσως έχει παίξει κάποιο ρόλο, ενώ πιστεύω ότι μπορώ να δώσω αρκετά πράγματα μέσα από αυτόν τον τομέα. Η παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντική για την κοινωνικοποίηση, και μου αρέσει να συμμετέχω σε αυτό».

Κ.Μπ.