Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 08:02

Ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά: Αγιασμός, μάσκες και νέα βιβλία

Ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά: Αγιασμός, μάσκες και νέα βιβλία

Με αγιασμό και διανομή μάσκας στους μαθητές για τον περιορισμό του κορονοϊού ξεκινά σήμερα η σχολική χρονιά και στα σχολεία της Μεσσηνίας.

Η ώρα προσέλευσης είναι 8.15 μ.μ., με αρκετά σχολεία να την έχουν διαφοροποιήσει κυρίως λόγω του προγραμματισμού για την τέλεση του αγιασμού. 

Το υπουργείο Παιδείας αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του:
«Οπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος η πρώτη ημέρα ξεκινά στις σχολικές μονάδες της χώρας στις 8.15 το πρωί, σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες που έχουν δοθεί. Υπενθυμίζεται ότι:
Οι μαθητές/μαθήτριες καλούνται να προσέλθουν στις σχολικές μονάδες σήμερα στις 8.15 π.μ. και θα παραμείνουν μέχρι την τέλεση του αγιασμού, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του κάθε σχολείου που θα περιλαμβάνει:
- Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ.
- Διανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή.
- Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή.
- Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι έχει δημιουργηθεί μια ομάδα διαχείρισης, Task Force, με την σύμπραξη των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ, που θα υποστηρίζει σε καθημερινή βάση κατά το πρώτο διάστημα τους διευθυντές Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας και τους διευθυντές Εκπαίδευσης, στη διαχείριση τυχόν κρουσμάτων στα σχολεία. Η επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης θα είναι δυνατή από τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου μετά τις 9 π.μ. είτε μέσω τηλεφώνου, στα τηλέφωνα 213 1510984, 213 1510985 και 213 1510986, είτε μέσω email στη διεύθυνση:
schools@civilprotection.gr.
Οπως έχει επανειλημμένως τονιστεί, πρόκειται για μία διαδικασία δυναμική και, εφόσον χρειαστεί, τα μέτρα προσαρμόζονται και επικαιροποιούνται σύμφωνα πάντοτε με τις οδηγίες των ειδικών. Επιστρέφουμε στα θρανία με αυξημένα μέτρα προστασίας και πρόληψης».