Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 17:10

Σχολή Γονέων για γονείς με παιδιά δημοτικού στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

Σχολή Γονέων για γονείς με παιδιά δημοτικού και θέμα «Σχέσεις γονέων και παιδιών στη σύγχρονη εποχή» θα υλοποιήσει το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Μεσσηνίας (ΚΕΠΕΠΨΥ), σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Η δράση θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του πενταετούς Επιστημονικού Προγράμματος Πρωτογενούς Πρόληψης και αφορά στην πόλη της Καλαμάτας. Ενδεικτικά, τα θέματα τα οποία θα θιγούν έχουν ως εξής: “Η οικογένεια στην εποχή του Διαδικτύου”. “Οι σχέσεις ανάμεσα στα αδέλφια”. “Χτίζοντας την αυτοεκτίμηση του παιδιού”. “Παιδί και ο κόσμος των συναισθημάτων”. “Επικοινωνώντας με το παιδί μας”. “Η σημασία της αυτονόμησης στην σχολική ηλικία”. “Ανάγκες γονέων και παιδιών στη σύγχρονη εποχή”. “Διαχείριση ενδοοικογενειακών σχέσεων στην εποχή της πανδημίας”.
Η Σχολή Γονέων θα διεξαχθεί σε 8 δίωρες συναντήσεις με πρώτη συνάντηση τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Ημερομηνίες διεξαγωγής: 5/10, 12/10, 19/10, 26/10, 2/11, 9/11, 16/11, 23/11, 6-8 μ.μ. στο χώρο του ΚΕΠΕΠΨΥ, Χρυσοστόμου Σμύρνης 56, Καλαμάτα.
Η συμμετοχή στη Σχολή Γονέων είναι δωρεάν, ωστόσο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ομάδα θα λειτουργήσει με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων (έως 10 άτομα). Επίσης, θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα (τήρηση αποστάσεων, χρήση μάσκας και αντισηπτικών).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο του ΚΕΠΕΠΨΥ 27210 84009, τις ώρες από 9 π.μ. - 3 μ.μ. έως και την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.