Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 14:02

Θέσεις µαθητείας για αποφοίτους ΕΠΑΛ

Γράφτηκε από την
Θέσεις µαθητείας για αποφοίτους ΕΠΑΛ

Στο πλαίσιο της οργάνωσης και του σχεδιασµού της πέμπτης φάσης του Μεταλυκειακού Ετους - Τάξης Μαθητείας των επαγγελματικών Λυκείων της Πελοποννήσου, καλούνται οι ιδιώτες των Περιφερειακών Ενοτήτων, εφόσον το επιθυμούν, να προσφέρουν θέσεις µαθητείας στους αποφοίτους των ΕΠΑΛ, μέσω του portal του ΟΑΕΔ, το οποίο θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 2 Οκτωβρίου.


Με τον τρόπο αυτό, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, “θα συµβάλουν στην επιτυχή υλοποίηση του πολύ σηµαντικού αυτού θεσμού, επενδύοντας στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση των νέων, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου”.
Οσον αφορά τις ειδικότητες ανά ΕΠΑΛ στη Μεσσηνία, αυτές είναι:
1ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας: Τεχνικός οχημάτων, Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Νοσηλευτή.
2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας: Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Υπάλληλος Αποθήκης και Συστημάτων Εφοδιασμού, Υπάλληλος Τουριστικών Επιχειρήσεων, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστηµάτων - Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής.
4ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας: Τεχνικός εγκαταστάσεων Ψύξης - Αερισμού και Κλιματισμού, Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου Και Φυσικού Αερίου.
Πληροφορίες για τον θεσμό του Μεταλυκειακού Ετους - Τάξης Μαθητείας μπορεί κανείς να αναζητήσει στον ιστότοπο του Υ.ΠΑI.Θ., στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθµιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου (e-mail: mail@pdepelop.gr, τηλ.: 2710 230237), στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά Περιφερειακή Ενότητα, και στα ΕΠΑΛ της περιοχής του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER