Παρασκευή, 01 Φεβρουαρίου 2013 10:37

Καμπάνια ενημέρωσης στη Μεσσηνία για τα ναρκωτικά

Καμπάνια ενημέρωσης στη Μεσσηνία για τα ναρκωτικά

Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας της Μεσσηνίας για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, αποφασίστηκε χθες σε συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Παναγιώτη Αλευρά με τη Μαίρη Ζαχαράκη - υπεύθυνη του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ "Κύτταρο".

 Οπως ενημέρωσε ο κ. Αλευράς, προγραμμάτισαν την επίσκεψη κοινωνιολόγων και μεσολαβητών (πρώην χρηστών που έχουν απεξαρτηθεί) σε φαρμακεία και χώρους συναναστροφής χρηστών στο Δήμο Οιχαλίας (Μελιγαλά  Διαβολίτσι), σε Φιλιατρά, Γαργαλιάνους, Χώρα, Πύλο και την οργάνωση ημερίδας στην Κυπαρισσία. Διευκρίνισε ότι στην προσπάθεια θα μετάσχουν 10 άτομα από το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας της Π.Ε., υπό την επιστημονική καθοδήγηση του ΚΕΘΕΑ, τα οποία θα έρθουν σ’ επαφή με τις τοπικές κοινωνίες, φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους, εξαρτημένα άτομα και τους γονείς τους, «ώστε άμεσα και ζωντανά να εξηγήσουν τις επιπτώσεις που έχει η χρήση ναρκωτικών και τον αποτελεσματικό τρόπο αντιμετώπισής τους, μέσω του θεραπευτικού προγράμματος του ΚΕΘΕΑ».

Ο αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε αρκετά σημαντική την πρωτοβουλία αυτή της Π.Ε. και ανέφερε πως θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες Π.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα κορυφωθεί στην Τρίπολη, την έδρα της Περιφέρειας. Είπε, επίσης, ότι θα αναλυθεί ιδιαίτερα το πώς η κρίση επηρεάζει την κοινωνική ένταξη των εξαρτημένων ατόμων.