Παρασκευή, 08 Φεβρουαρίου 2013 10:50

Πορεία σπουδαστών Λογοθεραπείας απόψε για να παραμείνει το Τμήμα στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Πορεία σπουδαστών Λογοθεραπείας απόψε για να παραμείνει το Τμήμα στην Καλαμάτα

Πορεία με κεντρικό σύνθημα "δεν πάμε πουθενά" θα κάνουν σήμερα στις 8.30 το βράδυ οι σπουδαστές του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Καλαμάτας με σκοπό να ενημερώσουν τους πολίτες της Καλαμάτας και να εκφράσουν την εναντίωσή τους στην υλοποίηση του σχεδίου "Αθηνά", το οποίο το επόμενο ακαδημαϊκό έτος, τους μετακινεί στην Πάτρα. 

Η ανακοίνωση των σπουδαστών συνεχίζει ως εξής: "Τα υπάρχοντα ακαδημαϊκά, οικονομικά και επαγγελματικά προβλήματα που επηρεάζουν όλους τους σπουδαστές, πρόκειται να επιδεινωθούν. 

Εστιάζοντας στο Τμήμα Λογοθεραπείας, η ενδεχόμενη μετακίνησή του θα έχει τις εξής επιπτώσεις στους φοιτητές, στους εργαζόμενους στο ΤΕΙ καθώς και στην τοπική κοινωνία της πόλης.

Ενας σημαντικός αριθμός των φοιτητών θα χρειαστεί να εγκαταλείψει τις σπουδές για οικονομικούς και επαγγελματικούς λόγους. Θα συναντήσουν οικονομικό πρόβλημα λόγω της μετακίνησης.Οσοι εργάζονται, ενδεχομένως θα έχουν επιπτώσεις που κυμαίνονται από μεγάλα έξοδα μετακίνησης μέχρι απώλεια εργασίας.

Οι φοιτητές που θα μετακινηθούν θα συναντήσουν πρόβλημα σε σχέση με τη ροή του προγράμματος σπουδών που δεν αντιστοιχεί πλήρως με το πρόγραμμα σπουδών του ΤΕΙ Πάτρας.

Το προσωπικό του τμήματος (διδάσκοντες και διοικητικό προσωπικό) πρόκειται να χάσουν την εργασία τους γεγονός που θα επιφέρει οικονομικές και ακαδημαϊκές επιπτώσεις.

Στο τμήμα μας λειτουργεί η Κλινική Λογοθεραπείας που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Λογοθεραπείας. Για την πραγματοποίηση των υπηρεσιών, έχουν δαπανηθεί μεγάλα χρηματικά ποσά (εξοπλισμός και εγκαταστάσεις). Ο αριθμός των παιδιών που λαμβάνουν θεραπεία είναι περίπου 50. Επίσης, περίπου 100 παιδιά υποστηρίζονται από φοιτητές, υπό την εποπτεία καθηγητών, στα υπόλοιπα κλινικά πλαίσια (ΚΕΦΙΑΠ, Κέντρο Ημέρας, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, στο Ειδικό Σχολείο κ.α.). Τα παιδιά αυτά σε πιθανή μετακίνησή μας, θα αναγκαστούν είτε να πληρώνουν τις συνεδρίες είτε να τις σταματήσουν.

Το Τμήμα Λογοθεραπείας είναι πολύ καλά οργανωμένο ως προς τις εγκαταστάσεις, την υλικοτεχνική υποδομή που διαθέτει, το περιεχόμενο του προγράμματος σπουδών και του τρόπου διδασκαλίας του, το διδακτικό προσωπικό που διαθέτει και τον αριθμό των σπουδαστών του.  

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε την υλοποίηση του σχεδίου «Αθηνά». Επιθυμούμε και απαιτούμε την παραμονή του Τμήματος Λογοθεραπείας στο ΤΕΙ Καλαμάτας". 


NEWSLETTER