Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2021 09:49

Παράσταση διαμαρτυρίας της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Παράσταση διαμαρτυρίας της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας (βίντεο)

 

 

Παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι το Δ.Σ. της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, για το άνοιγμα των σχολείων, ζητώντας την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων.

Ο γενικός γραμματέας της Ενωσης Σωτήρης Ξανθάκης σημείωσε ότι ζητούν: “Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα σχολεία. 50% πληρότητα στα μέσα μεταφοράς των μαθητών. Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, με προτεραιότητα στον προαιρετικό εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων εκπαιδευτικών. Αύξηση των δαπανών για τη δημόσια παιδεία. Αναστολή εφαρμογής της τράπεζας θεμάτων για τη φετινή χρονιά. Ενισχυτική διδασκαλία στην ύλη που διδάχτηκε διαδικτυακά και για όσους μαθητές την χρειάζονται, και όπου είναι δυνατόν να υλοποιηθεί η πρόταση για 15 μαθητές ανά τμήμα και ένας μαθητής ανά θρανίο. Ειδάλλως εκ περιτροπής μαθήματα για όσες τάξεις έχουν πάνω από 15 μαθητές ανά τμήμα”.

Ο Φώτης Γαϊτάνης, μέλος του Δ.Σ. της Ενωσης, ζήτησε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφαλείς υγειονομικά όρους και με όλους τους μαθητές, παρατηρώντας ότι υπάρχουν πολλές δυσκολίες με την τηλεκπαίδευση και πως στην τάξη πρέπει να γίνεται το μάθημα. Επέκρινε, επίσης, το υπουργείο Παιδείας που εν μέσω πανδημίας συνεχίζει να νομοθετεί, με νομοθετήματα για τα οποία υπάρχουν αντιδράσεις και καταγγελίες, όπως ο νόμος για την τεχνική εκπαίδευση, η τράπεζα θεμάτων και το σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ.


NEWSLETTER