Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου 2013 08:00

Συνάντηση με Αρβανιτόπουλο ζητεί η διοίκηση του ΤΕΙ

Συνάντηση με Αρβανιτόπουλο ζητεί η διοίκηση του ΤΕΙ

Το Συμβούλιο του ΤΕΙ ζητεί να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο μετά την οριστικοποίηση των διαβουλεύσεων που γίνονται στο ίδρυμα σχετικά με τα όσα παρουσίασε το υπουργείο για το σχέδιο "Αθηνά". Σε επιστολή προς τον υπουργό, αναφέρεται -μεταξύ άλλων- πως το Συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 6 Μαρτίου για να συζητήσει τις προτάσεις που θα υποβάλλουν τα ακαδημαϊκά όργανα. Επίσης, επισυνάπτονται οι προτάσεις που είχε υποβάλει το Συμβούλιο από τον περασμένο Δεκέμβριο.


Οπως αναφέρεται στην επιστολή: "Το Συμβούλιο δεν υποτιμά τις δυσκολίες του εγχειρήματος και ελπίζει ότι η υπό εξέλιξη διαδικασία θα αποδώσει σε όρους γνώσης, αναβάθμισης της ανωτάτης παιδείας και πραγματικής συνεισφοράς στην ανάπτυξη του τόπου. Θεωρεί σημαντικό ότι μεσολαβεί μια διαδικασία διαβουλεύσεων η οποία μας επιτρέπει να ελπίζουμε ότι θα γίνουν  οι αναγκαίες προσαρμογές.
Το Συμβούλιο στην προσπάθειά του να συμβάλει στο ομολογουμένως δύσκολο αυτό έργο απέστειλε έγκαιρα τον περασμένο Δεκέμβριο αναλυτικό υπόμνημα  με προτάσεις και ιδέες για την προσαρμογή του Ιδρύματος στις νέες συνθήκες αυτές. Διαπιστώνουμε εν τούτοις ότι  ελήφθησαν μόνον εν μέρει υπόψη μολονότι εν πολλοίς ανταποκρίνονταν στα κριτήρια που είχε θέσει το ίδιο το υπουργείο. Η κεντρική μας ιδέα δεν είναι να γίνουν απλές επιδιορθώσεις ελαττωμάτων της τωρινής δομής, αλλά να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες που πρέπει να εκπληρωθούν ώστε το Ίδρυμα να εξελιχθεί μεσοπρόθεσμα σε ένα πραγματικό πόλο ανάπτυξης για την περιφέρεια Πελοποννήσου με τη συγκέντρωση δυνάμεων  και αποσαφήνιση της ταυτότητάς του. 
Στο μεταξύ,  βρίσκονται σε εξέλιξη οι εσωτερικές διαβουλεύσεις στο Ίδρυμα (σε επίπεδο Τμημάτων, Σχολών και Συγκλήτου) που θα ολοκληρωθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Καταγράφουμε επίσης τις αντιδράσεις των σπουδαιότερων φορέων της τοπικής κοινωνίας και, φυσικά, των φοιτητών".