Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013 09:15

Ξεκινούν οι προετοιμασίες για το καρναβάλι Φιλιατρών

Γράφτηκε από τον
Ξεκινούν οι προετοιμασίες για το καρναβάλι Φιλιατρών

 

Οι προετοιμασίες για το καρναβάλι των Φιλιατρών ξεκινούν, αφού στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στα Φιλιατρά υπήρξε η σύμφωνη γνώμη από όλους για την πραγματοποίησή του και φέτος.

 

Είναι ένα καρναβάλι που πλέον έχει γίνει θεσμός και αποτελεί μια εκδήλωση που χαρακτηρίζει την πόλη των Φιλιατρών.

Οπως τονίστηκε τόσο από το δήμαρχο Τριφυλίας Κώστα Κόλλια, όσο και από την πρόεδρο του Κοινωνικού Φορέα του δήμου Βιβή Παντελάκη πέρα από την οικονομική δυσπραγία και την κατήφεια που υπάρχει, είναι μια ευκαιρία να ασχοληθεί ο κόσμος  με κάτι χαρούμενο και διασκεδαστικό. Ξεκαθαρίστηκε ότι ο δήμος δεν μπορεί να συμμετέχει οικονομικά, αλλά θα αναλάβει τα οργανωτικά. Σημειώθηκε ότι όλες οι οικονομικές ανάγκες θα καλυφθούν από χορηγίες και το μεγάλο οικονομικό βάρος, που είναι τα ηχητικά, θα καλυφθούν από την Costa Navarino. Οσον αφορά τα άρματα και τις στολές αυτά θα κατασκευαστούν από τους ίδιους τους συμμετέχοντες και θα χρησιμοποιηθούν και άρματα από προηγούμενα χρόνια.

Σημειώθηκε ότι επαφές θα υπάρχουν με συλλόγους και από τις άλλες πόλεις του δήμου ώστε να συμμετέχουν, ενώ θα γίνουν προσπάθειες αποκριάτικες εκδηλώσεις  να γίνουν και σε άλλες πόλεις του δήμου.

Να σημειώσουμε ότι στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Αναστάσιος Πούλος, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Γιάννης Ρούσης, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων από τα δημοτικά σχολεία της πόλης, το γυμνάσιο και το λύκειο, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Αγροτικός Σύλλογος, η Ενωση Γυναικών Φιλιατρών, Σύλλογος "Πυρσός", ο Σύλλογος Φιλοπροόδων, ο Ομιλος Δράσεων και Πολιτισμού, το Τριφυλιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χριστιάνων, όπως και αρκετοί μαθητές του γυμνασίου και του λυκείου της πόλης.

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο καρναβάλι, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο Δημοτικό Κατάστημα Φιλιατρών στην Βίκυ Αλεξανδροπούλου στο τηλέφωνο 27613 60023 και στην Βιβή Παντελάκη στο τηλέφωνο 6972-297936.

 


NEWSLETTER