Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 07:56

Πρώτο Ευρωπαϊκό Βραβείο σε εκπαιδευτικό έργο για την διαβίωση των ζώων για το 18ο Δημοτικό Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinning 2021 στην ηλικιακή κατηγορία 7 έως 11 ετών για τη συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό έργο "Animal friends in an Animal-friendly world" (Φίλοι ζώων σε έναν κόσμο φιλικό προς τα ζώα) κατέκτησε το 18o Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας.

Συνολικά υποβλήθηκαν 870 έργα και το 18ο Δημοτικό Καλαμάτας κατόρθωσε να κερδίσει την πρώτη θέση και μάλιστα σε μια δύσκολη χρονιά όπως η περσινή λόγω της πανδημίας!

Η διάκριση αυτή είναι η μεγαλύτερη στην ευρωπαϊκή κοινότητα του eTwinning. Το έργο υλοποιήθηκε σε συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά σχολεία κατά το σχολικό έτος 2019-2020 και σε αυτό συμμετείχε το Ε2 τμήμα του σχολείου, με υπεύθυνη την κ. Αθανασία Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικό Αγγλικών. Στόχος του έργου ήταν να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και να τα βοηθήσει να τα αγαπήσουν περισσότερο. Οι μαθητές, χρησιμοποιώντας τα αγγλικά σαν γλώσσα επικοινωνίας και συνεργασίας με τα άλλα σχολεία, ερεύνησαν και παρουσίασαν κάποια από τα πιο συνηθισμένα ζώα δημιουργώντας ένα ηλεκτρονικό βιβλίο για αυτά. Αναζήτησαν πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα και

τη διαβίωση των ζώων στη χώρα καθενός. Επισκέφτηκαν εγκαταστάσεις όπου

φιλοξενούνται αδέσποτα και μίλησαν με ειδικούς για να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα προβλήματα των ζώων αυτών. Τέλος, με σύνθημα τα ζώα είναι φίλοι μας, οι μαθητές σχεδίασαν μια δική τους πόλη, φιλική προς τα ζώα.

Ορισμένες από τις ζωγραφιές των παιδιών που είχαν μηνύματα για τα ζώα ανέφεραν: “Δεν εγκαταλείπουμε τα ζώα”, “Δεν αγοράζουμε κατοικίδια – υιοθετούμε”, “Είμαστε υπεύθυνοι ιδιοκτήτες”.