Κυριακή, 25 Απριλίου 2021 19:30

Ολοκληρώθηκε το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο νηπιαγωγών

Γράφτηκε από την
Ολοκληρώθηκε το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο νηπιαγωγών

 

Ολοκληρώθηκε το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό σεμινάριο με τη συμμετοχή πλέον των 100 νηπιαγωγών σχολικών μονάδων της Μεσσηνίας και της Λακωνίας, με τίτλο «Ψηφιακά εργαλεία εφαρμογής εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο».

Το webinar διοργανώθηκε στο πλαίσιο των δράσεων του ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου, από τις συντονίστριες Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής Εκπαίδευσης Στυλιανή Σαραντοπούλου και Αλεξάνδρα Νικολάου, σε συνεργασία με τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας και Μολάων.

Κύριος στόχος του σεμιναρίου ήταν οι νηπιαγωγοί να γνωρίσουν τρόπους μετατροπής των δραστηριοτήτων που υλοποιούν στο σχολείο σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν και διά ζώσης και εξ αποστάσεως.

Στο διάστημα 29 Μαρτίου έως 15 Απριλίου υλοποιήθηκαν 5 δίωρα εργαστηριακά μαθήματα, όπου παρουσιάστηκαν εργαλεία που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι εκπαιδευτικοί στο νηπιαγωγείο για τον σχεδιασμό γνωστικών ασκήσεων με παιγνιώδη τρόπο, δημιουργία και επεξεργασία φωτογραφίας και βίντεο, δημιουργία διαδραστικού χάρτη και εικονικού μουσείου με ζωγραφιές των μαθητών/τριών.

Εισηγητές των εργαστηρίων ήταν τα μέλη των Παιδαγωγικών Ομάδων των ΚΠΕ Καλαμάτας (Ιωάννα Ραβάνη και Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος) και Μολάων (Νικόλαος Παπαδάκης, Μαρία Μυλωνά, Φωτεινή Πούλου και Ευαγγελία Λέντζα) με εφαρμογή σε θεματικές της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.


NEWSLETTER