Τρίτη, 11 Μαϊος 2021 22:59

Πειραματικά σχολεία 10ο Δημοτικό και 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Πειραματικά σχολεία 10ο Δημοτικό και 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Δύο σχολεία της Καλαμάτας, το 10ο Δημοτικό και το 7ο Γυμνάσιο, εντάχθηκαν στο θεσμό των πειραματικών σχολείων.

Σήμερα εκδόθηκε η απόφαση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων όσον αφορά τον χαρακτηρισμό δημόσιων σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως προτύπων και πειραματικών σχολείων από το σχολικό έτος 2021-2022, σύμφωνα με την οποία χαρακτηρίζονται πειραματικά τα δύο σχολεία της Καλαμάτας.
Ο συνολικός αριθμός των πειραματικών και πρότυπων σχολείων στη χώρα μας είναι πλέον 112.
Η κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 24 Ιουνίου.
Τα πειραματικά σχολεία είναι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης, οι οποίες στοχεύουν στην υποστήριξη του πειραματισμού και της πιλοτικής εφαρμογής εκπαιδευτικών καινοτομιών στο εκπαιδευτικό σύστημα, σε τυχαίο δείγμα του μαθητικού πληθυσμού ΠΕΙ.Σ. που εισάγεται σε αυτά με κλήρωση. Επιπλέον, επιδιώκεται η εξοικείωση των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών με τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων, σε συνεργασία με τμήματα και σχολές Α.Ε.Ι. και το Ι.Ε.Π.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος δήλωσε ικανοποιημένος από την παραπάνω εξέλιξη: «Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας καθώς δύο σχολεία του δήμου μας εντάχθηκαν στο θεσμό των πειραματικών σχολείων. Με επιστολή μου στις αρχές Απριλίου για το θέμα, είχα εκφραστεί θετικά ως προς τον χαρακτηρισμό σχολείων της πόλης ως πειραματικών και στην κατεύθυνση αυτή σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης θα συνεργαστούμε ώστε να υποστηρίξουμε επιπλέον και εμείς από την πλευρά μας τη λειτουργία αυτών των σχολικών μονάδων».

 


NEWSLETTER