Κυριακή, 23 Μαϊος 2021 13:45

Μεταπτυχιακό διοίκησης επιχειρήσεων στον Αγροδιατροφικό Τομέα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Μεταπτυχιακό διοίκησης επιχειρήσεων στον Αγροδιατροφικό Τομέα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Εγκριση από το υπουργείο Παιδείας για το διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στον Αγρο-διατροφικό Τομέα - MBA in Agri-food Sector» αναμένουν τα Τμήματα Γεωπονίας και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το μεταπτυχιακό πρόκειται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο.

Ο σκοπός του προγράμματος είναι να δημιουργήσει εξειδικευμένα στελέχη του χώρου της Διοίκησης Επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να είναι σε θέση να πάρουν τις αποφάσεις που απαιτούνται σε ένα πολύπλοκο και ανταγωνιστικό περιβάλλον, είτε ως στελέχη επιχειρήσεων είτε ως επιχειρηματίες.

Ο σημαντικός ρόλος του αγροτικού τομέα της χώρας, οι συνεχείς επενδύσεις, οι υγειονομικές (Covid 19) και οικονομικές κρίσεις που απέδειξαν την ανθεκτικότητα του αγροδιατροφικού τομέα, καθώς και τη σημασία του για την ελληνική οικονομία, η συνεχής αύξηση της αξίας του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος, δημιουργούν την ανάγκη για εμβάθυνση και εξειδίκευση της γνώσης στον τομέα της οργάνωσης και διοίκησης.

Το βασικό συγκριτικό πλεονέκτημα του προγράμματος είναι ότι προσφέρει στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του τη δυνατότητα να αποκτήσουν ειδικές γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που αφορούν τη διοίκηση επιχειρήσεων, τα οικονομικά του κλάδου, τη συμπεριφορά των καταναλωτών, αλλά και την παραγωγή και εμπορία αγροτικών προϊόντων και την τεχνολογία τροφίμων, έτσι ώστε ως απόφοιτοι να είναι σε θέση να οικοδομήσουν μια επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία ή να εξελιχθούν σε υψηλόβαθμα διοικητικά στελέχη ιδιωτικών επιχειρήσεων, δημόσιων οργανισμών και συνεταιρισμών.

Η διάρκεια για την απονομή του διπλώματος είναι 3 εξάμηνα. Στο τρίτο εξάμηνο θα γίνει η εκπόνηση της διπλωματικής διατριβής. Οι διαλέξεις θα γίνονται στην Τρίπολη, στις αίθουσες του Τμήματος ΔΕΤ. Το 30% των μαθημάτων θα διεξάγεται εξ αποστάσεως. Τα συνολικά δίδακτρα είναι 3.300. Η καταβολή γίνεται σε 3 δόσεις. Θα εφαρμοστούν οι εξαιρέσεις διδάκτρων και ποσοστώσεων που προβλέπονται για τα μεταπτυχιακά προγράμματα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στέλνουν ηλεκτρονικό μήνυμα μαζί με ένα βιογραφικό στη διεύθυνση mba.agrifood@uop.gr μέχρι τις 30 Ιουνίου. Για επικοινωνία: 2710 230128 (γραμματεία ΔΕΤ) καθημερινά 10 π.μ. με 1 μ.μ., 27210 45106 (καθηγητής Δημήτρης Πετρόπουλος) καθημερινά 11 π.μ. με 2 μ.μ.


NEWSLETTER