Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021 08:11

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Εύκολα και επίκαιρα τα θέματα στα ΕΠΑΛ

Γράφτηκε από τον

 

Εύκολα και επίκαιρα χαρακτήρισαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας τα θέματα στα Νέα Ελληνικά, το μάθημα με το οποίο άνοιξε η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων στα ΕΠΑΛ.

Ο αθλητισμός είναι ένα θέμα των ημερών, και όπως τόνισαν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μαθήματος, μετά από μια δύσκολη σχολική χρονιά λόγω του κορονοϊού.

Χαρακτηριστικά ο  Αθανάσιος Στρατικόπουλος τόνισε: «Πιστεύω πως τα θέματα ήταν επίκαιρα, γιατί με τον αθλητισμό αυτές τις ημέρες σχετίζεται όλος ο κόσμος, και συγκεκριμένα το μη λογοτεχνικό θέμα αφορούσε το τένις. Κατά τη γνώμη μου ήταν εύκολα τα θέματα και πιστεύω ότι τα έχω πάει καλά. Όσον αφορά τα μαθήματα φέτος σίγουρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα σε όλους τους μαθητές, γιατί δεν παρακολουθούσαμε τα μαθήματα στο σχολείο και αναγκαστικά κάποιος έπρεπε να πάει φροντιστήριο».

 

Η Θεοδώρα Χρονοπούλου ανέφερε: «Δώσαμε το πρώτο μάθημα της έκθεσης, έπεσε το θέμα του αθλητισμού που ήταν σχετικά εύκολο. Πιστεύω πως αν είχες διαβάσει, καθώς οι ασκήσεις ήταν κατανοητές, θα μπορούσες να γράψεις έναν αξιοπρεπή βαθμό. Η χρονιά κύλησε δύσκολα καθώς τα σχολεία είχαν κλείσει λόγω του κορονοϊού. Λίγα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν διά ζώσης, η τηλεκπαίδευση δεν θεωρώ ότι βοήθησε πάρα πολύ. Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά».

Ο Σπύρος Παππάς μας είπε: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά με τον κορονοϊό, χάσαμε το πρόγραμμά μας στην αρχή, με την τηλεκπαίδευση. Τα θέματα όμως ήταν εύκολα. Ηταν ένα θέμα που το περίμενα ο αθλητισμός. Τα πήγα καλά και εύχομαι τα καλύτερα για όλα τα παιδιά».

Κ.Μπ.