Πέμπτη, 04 Απριλίου 2013 11:09

Με διήμερη διανυκτέρευση στην Καλαμάτα: Τετραήμερη πασχαλινή εκδρομή με τρένο

Με διήμερη διανυκτέρευση στην Καλαμάτα: Τετραήμερη πασχαλινή εκδρομή με τρένο

Τετραήμερη πασχαλινή εκδρομή με το τρένο, με ρέιλ μπας, στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Πελοποννήσου, οργανώνει το ταξιδιωτικό γραφείο "At Holidays". Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί από τη Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου έως τη Δευτέρα του Πάσχα.

Το ίδιο γραφείο που πραγματοποίησε παρόμοια εκδρομή τις Απόκριες, οργανώνει 3ήμερη εκδρομή και την εβδομάδα μετά το Πάσχα. Εκδρομή προγραμματίζεται και για το 4ήμερο του Αγίου Πνεύματος 21 - 24 Ιουνίου.
Το πασχαλινό ταξίδι θα ξεκινήσει τη Μεγάλη Παρασκευή στις 9.15 το πρωί από την Κόρινθο. Στο Ναύπλιο προβλέπεται στάση 2 ωρών για βόλτα και φαγητό. Μισή ώρα στάση θα γίνει στην Τρίπολη και μικρότερη στο Ζευγολατιό. Το βράδυ στην Καλαμάτα οι ταξιδιώτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την περιφορά του Επιταφίου σε κάποια κοντινή στα ξενοδοχεία εκκλησία.
Το Μεγάλο Σάββατο οι ταξιδιώτες θα είναι ελεύθεροι να γνωρίσουν την Καλαμάτα κι εναλλακτικά θα μπορούν να εκδράμουν είτε προς τη μεσσηνιακή και λακωνική Μάνη και τα σπήλαια του Διρού είτε προς Κορώνη, Μεθώνη και Πύλο. Το βράδυ στην Καλαμάτα, αφού κάνουν Ανάσταση σε κάποια από τις εκκλησίες της πόλης, θα απολαύσουν το Αναστάσιμο δείπνο με τη μαγειρίτσα.
Την Κυριακή του Πάσχα στις 9.30 το πρωί θα αναχωρήσουν από την Καλαμάτα και μετά από στάσεις στο Ζευγολατιό και το Κοπανάκι, θα γευτούν το πασχαλινό τραπέζι στο Καλό Νερό. Θα κάνουν στάση μισής ώρας στο πευκοδάσος του Καϊάφα και το απόγευμα θα φθάσουν στην Ολυμπία, όπου θα διανυκτερεύσουν.
Τη Δευτέρα του Πάσχα θα ξεναγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ολυμπίας και το μεσημέρι θα βρίσκονται στην Πάτρα, για βόλτα και φαγητό πριν αναχωρήσουν με λεωφορείο για το Κιάτο, όπου θα πάρουν τον προαστιακό για την Αθήνα.