Τετάρτη, 10 Απριλίου 2013 07:50

Ανατολικά της Ηρώων στην Παραλία: Κίνδυνοι παντού για πεζούς και ποδηλάτες (φωτογραφίες)

Κινδυνεύουν πεζοί και ποδηλάτες που κινούνται στους δρόμους ανατολικά της Ηρώων και μεταξύ Κρήτης και Ναυαρίνου. Σχεδόν παντού τα πεζοδρόμια είναι ακατάλληλα και οι πολίτες αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το οδόστρωμα.


Χαρακτηριστική παραμένει η περίπτωση της οδού Κρήτης, όπου τα πεζοδρόμια στο μεγαλύτερο μήκος τους παραμένουν αδιαμόρφωτα. Το ίδιο πρόβλημα υπάρχει και σε πολλές κάθετους οδούς μεταξύ Κρήτης και Ναυαρίνου, όπως στην οδό Μεσογείων. Οι πολίτες αναγκάζονται να περπατούν στο δρόμο, ενώ συχνά οδηγοί αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες, αδιαφορώντας ακόμα και για τα παιδιά που παίζουν. Στην οδό Ζαχαρία Παπαντωνίου τα πεζοδρόμια περιορίζονται σε... μερικά μόνο εκατοστά τα οποία καλύπτονται σχεδόν εξ ολοκλήρου από τη βλάστηση των διπλανών εκτάσεων. Στην οδό Καρακούση, είναι γνωστό το πρόβλημα, καθώς στη μέση του στενού πεζοδρομίου έχουν τοποθετηθεί στύλοι δημοτικού φωτισμού, με συνέπεια να μην έχει καμιά χρησιμότητα για πεζούς και ποδηλάτες.
Και βέβαια, η ταλαιπωρία και ο κίνδυνος πεζών και ποδηλατών στην οδό Αύρας καλά κρατεί, αφού τα πεζοδρόμια της είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα, με συνέπεια, ειδικά οι ποδηλάτες, να κινούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα για να φτάσουν στον προορισμό τους. Επιπλέον, τα έργα που γίνονται στο νότιο τμήμα του δρόμου προκαλούν μεγαλύτερο πονοκέφαλο στους πολίτες που κινδυνεύουν από τ΄ αυτοκίνητα.

Κ.Δ.