Κυριακή, 05 Δεκεμβρίου 2021 22:48

«Η επανάσταση των γλυκών» σε σχολεία της Μεσσηνίας

«Η επανάσταση των γλυκών» σε σχολεία της Μεσσηνίας

Σε σχολεία της Μεσσηνίας ξεκίνησε το “ταξίδι” της η χριστουγεννιάτικη παράσταση κουκλοθέατρου «Η επανάσταση των γλυκών» από τις Ηρώ Θεοδώρου (ομάδα “Κοκού-μουκλό) σε συνεργασία με τη Μαρίζα Νταϊφά (Γουτού γουπατού project).

Το … καραβάνι κουκλοθέατρου άρχισε από το Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Ασπροχώματος, συνέχισε στο 1ο Ειδικό Δημοτικό, στα Παιδικά Χωριά SOS, στο Σουληνάρι, τη Χώρα, το Πεταλίδι, την Πύλο, τους Γαργαλιάνους, τη Μεσσήνη και την Καλαμάτα.
Η παράσταση προσδοκά να μετατρέψει το χώρο του σχολείου σε ένα «μικρό θέατρο». Οι κουκλοπαίκτριες μεταφέρουν σκηνικά, φωτισμό και ηχητικά συστήματα, ώστε να μην λείψει τίποτα από την αισθητική ποιότητα του θεάματος. Τα παιδιά θα μαγευτούν από το ξωτικό των Χριστουγέννων, Λιλιζούμ Ντιν, ξετυλίγοντας τη φαντασία τους. Θα ταξιδέψουν παρέα με ένα χοντρουλό κουραμπιέ και ένα μακρουλό μελομακάρονο από το ζαχαροπλαστείο του κύριου Λουκουμάκη, προκειμένου να βοηθήσουν τη μικρή Αρτεμούλα να σώσει τα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά. Αραγε θα τα καταφέρουν;
Μία παράσταση με κούκλες muppet, όπου τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά στη δράση με μουσικοκινητικά παιχνίδια.