Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021 20:03

Επιδόθηκαν οι υποτροφίες του κληροδοτήματος Ανδρέα Γκρέτσα

 

Επιδόθηκαν χθες οι υποτροφίες του κληροδοτήματος Ανδρέα Γκρέτσα σχολικού έτους 2020-2021 για μαθητές που αρίστευσαν, οι οποίοι διαμένουν στα Αλώνια και φοιτούν σε δημοτικά σχολεία του Δήμου Καλαμάτας.

Τις υποτροφίες παρέλαβαν οι γονείς των παιδιών. Το ποσό των υποτροφιών προέρχεται από τη μίσθωση της οικίας και των τεσσάρων αγροτεμαχίων του αείμνηστου δωρητή Ανδρέα Γκρέτσα και ανέρχεται συνολικά σε 3.200 ευρώ.

“Ο δήμος εκπληρώνει τη βούληση του διαθέτη Ανδρέα Γκρέτσα τιμώντας τη μνήμη του”, σημείωσε με την ευκαιρία της επίδοσης των υποτροφιών ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Πολίτης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Φάβας, Σαράντος Μαρινάκης και Αναστάσης Σκοπετέας, καθώς και ο πρόεδρος της Κοινότητας Αλωνίων Βασίλης Χριστόπουλος.

Οι υπότροφοι για το σχολικό έτος 2020-2021 είναι: Δουλάμης Σταύρος, Lushi Anastasia, Οικονομοπούλου Αθηνά, Debej Petrit, Δουλάμης Χρήστος, Γιαννακόπουλος Γεώργιος, Μητροπούλου Εβελίνα, Lushi Aggelikh.

Ο Ανδρέας Γκρέτσας υπήρξε κάτοικος των Αλωνίων ο οποίος κατά τη διάρκεια της ζωής του απέκτησε περιουσία, την οποία με διαθήκη κληροδότησε στη Σχολική Εφορεία και μετά όταν καταργήθηκε αυτή, στην κοινότητα του χωριού του και κατ’ επέκταση στον Δήμο Καλαμάτας μετά την ενοποίησή του το 2011. Σύμφωνα με τη διαθήκη, ο διαθέτης με τη βούληση του διέθεσε την περιουσία του, η οποία αποτελείται από μία οικία στα Αλώνια και τέσσερα αγροτεμάχια, έτσι ώστε από την εκμετάλλευσή τους να λαμβάνουν μία ετήσια υποτροφία οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου των Αλωνίων, οι οποίοι έχουν “έφεσιν εις τα γράμματα”. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή όλοι οι μαθητές έχουν έφεση στα γράμματα και για τον λόγο αυτό η υποτροφία δίδεται σε όλα τα παιδάκια του Δημοτικού από τα Αλώνια, που φοιτούν σε οποιοδήποτε δημοτικό σχολείο του Δήμου Καλαμάτας.