Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2022 18:07

Ιδρυση ΚΔΑΠ στο Δημοτικό Πεταλιδίου

Γράφτηκε από την
Ιδρυση ΚΔΑΠ στο Δημοτικό Πεταλιδίου

Την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) στο Δημοτικό Σχολείο Πεταλιδίου ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης στη συνεδρίασή του, την περασμένη Τετάρτη.

Για τις ανάγκες σύστασης της νέας δομής απομένουν πλέον κάποιες διαδικαστικές ενέργειες που αφορούν στην παραχώρηση χώρων και αιθουσών στις εγκαταστάσεις του σχολικού κτηρίου του Δημοτικού Πεταλιδίου, ώστε να γίνει δυνατή η έκδοση άδειας και λειτουργίας του ΚΔΑΠ.
Η αντιδήμαρχος Ελένη Τσέλιου στην εισήγησή της ανέφερε ότι η ίδρυση ΚΔΑΠ στο Πεταλίδι εντάσσεται στο πλαίσιο ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής του δήμου. Εξήγησε ότι τα ΚΔΑΠ είναι δομές που μπορούν να προσφέρουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης στα παιδιά, με πολιτιστικές, αθλητικές και γενικά δημιουργικές δραστηριότητες. Λειτουργούν εκτός σχολικού ωραρίου και φιλοξενούν παιδιά από την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (5 έως 12 χρόνων). Σημείωσε επίσης πως η λειτουργία των ΚΔΑΠ χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της δράσης "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής" του ΕΣΠΑ 2014 - 2020, μέσω voucher. Η αντιδήμαρχος καταλήγοντας ανέφερε μάλιστα πως με τη λειτουργία των ΚΔΑΠ προωθείται και η απασχόληση ή/και η επανένταξη ανέργων, κυρίως γυναικών, στην αγορά εργασίας και πως η δράση αυτή αποτελεί ένα μέτρο προώθησης της πολιτικής ίσων ευκαιριών απασχόλησης και άσκησης κοινωνικής πολιτικής.
Σημειώνεται ότι ΚΔΑΠ λειτουργεί έως τώρα μόνο στη Μεσσήνη και δεν υπάρχει καμία άλλη τέτοια δομή στο Δήμο Μεσσήνης που να καλύπτει τις ανάγκες των παιδιών για δημιουργική απασχόληση.

 


NEWSLETTER