Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 21:48

Πρωτότυπη δημιουργία σε δημοτικό σχολείο της Κορινθίας

Γράφτηκε από την
Πρωτότυπη δημιουργία σε δημοτικό σχολείο της Κορινθίας

Μια από τις μορφές από το Νησί του Πάσχα κοσμεί πλέον το Δημοτικό Σχολείο Εξαμιλίων Κορινθίας!

Στον προαύλιο χώρο, στο σχολείο που διδάσκει η Καλαματιανή δασκάλα Ιωάννα Φωτεινοπούλου, μέχρι πρόσφατα υπήρχε μια τεράστια Washingtonia filifera (ένα είδος φοίνικα) που έπρεπε να κοπεί για λόγους ασφαλείας και για τις ανάγκες του σχολικού κήπου. Την εργασία αυτή ανέλαβε ο δημιουργικός γονιός Βαγγέλης Νιάγκος ο οποίος μετέτρεψε το φυτό σε γλυπτό … παρόμοιο με τα αγάλματα Μοάι που βρίσκονται στο Νησί του Πάσχα.
Οπως σχολίασε ο διευθυντής του σχολείου Τιμόλαος Πετράς, με σωστή συντήρηση θα υπάρχει η δυνατότητα να ενταχθεί το γλυπτό αυτό στη ζωή του σχολείου για τα επόμενα 10 χρόνια. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μπορούν να το αξιοποιήσουν δημιουργικά στη σχολική διαδικασία, συνδέοντάς το με τα γνωστικά αντικείμενα της Γεωγραφίας, των Εικαστικών, της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, αλλά και προσεγγίζοντάς το διαθεματικά με οποιονδήποτε τρόπο. Επίσης, αναφέρει ότι «σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι οι μαθητές θα πρέπει να έχουν βιωματική σχέση με όλους τους χώρους και τις υποδομές του σχολείου. Με τη δημιουργία του σχολικού κήπου, το φύτεμα των λαχανικών και των τριανταφυλλιών από τους μαθητές, καταφέραμε, με την ενεργητική συμμετοχή των παιδιών, να αξιοποιήσουμε ένα χώρο της αυλής που ήταν ανενεργός τα προηγούμενα χρόνια. Το γλυπτό προέκυψε τυχαία, όμως εντάσσεται κι αυτό στην ίδια προσπάθεια και λογική».
Ο μετασχηματισμένος κορμός "βαφτίστηκε" ήδη από τα παιδιά με διάφορα ονόματα, όπως “Πασχάλης”, “Βαγγέλης”, “Μπόικας” και “Ζήκος!

 


NEWSLETTER