Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 14:48

Κατά του φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας

Γράφτηκε από την

Ψήφισμα κατά της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής στην Καλαμάτα τον Αύγουστο εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας.

 

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος ακολουθεί:


"Το ναζιστικό απόβρασμα της Χρυσής Αυγής οργανώνει στην Καλαμάτα πανελλαδικό διήμερο για να τιμήσει, όπως λέει, το δικτάτορα Μεταξά στις 3 και 4 Αυγούστου. Αποτελεί πρόκληση η ενέργειά τους αυτή για τους εργαζόμενους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα ολόκληρης της Ελλάδας και εδώ της Πελοποννήσου και της Αρκαδίας.
Θα τρίζουν τα κόκαλα των θυμάτων των ναζιστών, όπως του ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων , των εκτελεσμένων του Αη Θανάση στην Τρίπολη, στην Βλαχέρνα, στις Βίγλες (Παλαιόχουνη) της Αρκαδίας και αλλού.
Καταδικάζουμε τη φασιστική αυτή πρόκληση και απαιτούμε ο Δήμος Καλαμάτας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, το Λιμενικό Ταμείο να ανακαλέσουν την άδεια που εκδώσαν για την διεξαγωγή αυτής της εκδήλωσης.
Η Χρυσή Αυγή είναι γέννημα – θρέμμα του συστήματος. Τα ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά της Χρυσής Αυγής – η εχθρότητα απέναντι στο λαό και τους αγώνες του, ο ρατσισμός, η στήριξη των κεφαλαιοκρατών – είναι στοιχεία που υπάρχουν στην ιδεολογία του σημερινού συστήματος. Και η Χρυσή Αυγή τα εκφράζει με τον πιο απροκάλυπτο και ακραίο τρόπο.
Ο λαός και το εργατικό λαϊκό κίνημα μπορεί να τους αντιμετωπίσει παντού, σε χώρους δουλειάς, λαϊκές γειτονιές, να βάλει στο στόχαστρο το ίδιο το σύστημα που τους γεννά και τους θρέφει.
Να συμβάλλουμε να μην γίνει στην περιοχή μας το Φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής".