Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013 13:19

Καταδικάζει το "λουκέτο" στην ΕΡΤ ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Καταδικάζει το "λουκέτο" στην ΕΡΤ ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας

 

Ανακοίνωαη με την οποία καταδικάζει το "λουκέτο" στην ΕΡΤ εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας. 

 

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου:

"Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει αιφνιδιαστικά, με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση στην κατάργηση της ΕΡΤ.

Η παράλληλη ύπαρξη δημόσιας και ιδιωτικής ραδιοτηλεόρασης αποτελεί εγγύηση της πολυφωνίας στον τομέα των μέσων ενημέρωσης, προκειμένου να διασφαλίζεται η αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση πληροφοριών και ειδήσεων.

Η ενημέρωση του πολίτη δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να παραδοθεί κατ’ αποκλειστικότητα στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Είναι αδιανόητο εκατοντάδες εργαζόμενοι να γίνονται βορά στο βωμό σκοπιμοτήτων και να θυσιάζονται εξαιτίας φαύλων πολιτικών και πρακτικών ετών.

Οι περιφερειακές συχνότητες της ΕΡΑ στην Καλαμάτα έχουν διαχρονικά ένα κρίσιμο ενημερωτικό και κοινωνικό ρόλο στην περιοχή μας.

Με τις διαρκείς και επαναλαμβανόμενες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, η πολιτική εξουσία φέρει ακέραια την ευθύνη για την πλήρη απαξίωση του πολιτικού συστήματος στα μάτια των πολιτών, με αποτέλεσμα να πυροδοτούνται κοινωνικές εξεγέρσεις και να ενισχύονται στους πολίτες τα αισθήματα ανασφάλειας και έλλειψης εμπιστοσύνης προς την κυβερνητική εξουσία".


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΓΕΛΗΣ                             ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ 


NEWSLETTER