Σάββατο, 07 Μαϊος 2022 08:49

Βραβείο σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την

 

Πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο κέρδισε το 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και συγκεκριμένα οι μαθητές του Τμήματος Α2 που συμμετείχαν στο “Film4energy challenge”.

O διαγωνισμός διοργανώθηκε από την Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να δοθεί η ευκαιρία σε μαθητές ηλικίας από 12 έως 15 χρονών να στείλουν το δικό τους μήνυμα σε σχέση με το περιβάλλον. Τα παιδιά έφτιαξαν βίντεο για τους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στην καθημερινή ζωή. Στην προσπάθειά τους αυτή είχαν την υποστήριξη, υλική και συμβουλευτική, του Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας και την καθοδήγηση του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Το βίντεο με τίτλο “Αct green”, κέρδισε το πρώτο πανευρωπαϊκό βραβείο, ανάμεσα σε 90 ταινίες από 16 χώρες. Δημοσιεύτηκε ήδη στην οπτικοακουστική πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, θα μεταγλωτιστεί στις 22 επίσημες γλώσσες της Ε.Ε και θα είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα της, στην “Γωνιά μάθησης”, ώστε να αξιοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Στο 5ο Γυμνάσιο Καλαμάτας θα διοργανωθεί η "Ημέρα ενέργειας" στις 25 Μαΐου, με την υποστήριξη της Ε.Ε., κατά την οποία θα γίνουν εκπαιδευτικές δραστηριότητες με περιβαλλοντικό προσανατολισμό ενώ οι μαθητές, θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν διαδικτυακά με εκπροσώπους της Ε.Ε και να συνομιλήσουν μαζί τους.

Οι μαθητές είναι οι: Γιώργος Παπακώτσης, Μαργαρίτα Κόλλια, Γιώργος Σταματόπουλος, Βαγγέλης Τσαπατσάρης, Παναγιώτης Φλώρος, Σωτηρία Δημοπούλου, Ερνέστα Κερτσούκου, Ράνια Παναγιωτοπούλου, Γεωργία Παναγοπούλου, Εφη Αναστασιάδη, Παναγιώτης Στυλιανόπουλος, Νίκη Χατζή, Κωνσταντίνα Μακρή, Μαρία Ραδιότη, Θανάσης Ντουμάνης, Κωνσταντίνος Σκόκος, Υπεύθυνη καθηγήτρια είναι η Γεωργία Μουσελίμη. Την προσπάθεια στήριξαν οι: Κυριάκος Λιαράκος, Ιωάννα Ραβάνη, Θεοδώρα Δρακοπούλου, Σαράντος Στασινάκης.