Τρίτη, 17 Μαϊος 2022 20:31

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές στην Ανθοκομική Εκθεση

Γράφτηκε από τον
Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές στην Ανθοκομική Εκθεση

Εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματα για περίπου 1.000 μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων, ξεκίνησαν χθες στην 9η Ανθοκομική του Δήμου Καλαμάτας, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Συγκεκριμένα, το πρωί πραγματοποιήθηκαν: Ψυχαγωγική-εκπαιδευτική δράση από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. με θέμα “Λούνα παρκ της ανακύκλωσης”. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Re: Think Κοιν.Σ.Επ. “Αγρόκτημα Φοίφα” με θέμα “Κομποστοποίηση - Η φάρμα των σκουληκιών - Ο κύκλος του φυτού και του σπόρου”.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 5-12 ετών από τα ΚΔΑΠ του δήμου, στις αποβάθρες του παλιού Σταθμού.
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν: Α) Εικαστικά εργαστήρια της Κοινωφελούς Επιχείρησης “Φάρις” με θέμα “Με λουλούδια”. Β) Εκπαιδευτικά προγράμματα: Από το 6ο Σύστημα Αεροπροσκόπων με θέμα “Ομαδικά προσκοπικά παιχνίδια διαπαιδαγώγησης και κοινωνικοποίησης”. Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας με θέμα “Τα άνθη της πινακίδας”. Την Αυτοσχέδια Σκηνή - Θέατρο Βαγόνι με θέμα “Ένας κήπος στα χέρια μου”.
Τα προγράμματα θα παρακολουθήσουν περίπου 980 μαθητές από 14 διαφορετικά Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία της Καλαμάτας, του Ασπροχώματος και της Θουρίας.


NEWSLETTER