Σάββατο, 04 Ιουνίου 2022 19:38

Μαθητές από Κυπαρισσία στην «Ε»: Μέτριας δυσκολίας τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

Μαθητές από Κυπαρισσία στην «Ε»: Μέτριας δυσκολίας τα θέματα της Νεοελληνικής Γλώσσας

 

Μέτριας δυσκολίας χαρακτηρίζονται τα θέματα στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπου διαγωνίστηκαν χθες, πρώτη ημέρα των πανελληνίων εξετάσεων, οι μαθητές των γενικών λυκείων.

Όπως επισήμαναν μαθητές του Γενικού Λυκείου Κυπαρισσίας που μίλησαν στην «Ε», ήταν ένα θέμα που ήθελε προετοιμασία, αλλά ευελπιστούν ότι τα έχουν πάει καλά.

Χαρακτηριστικά ο Αντρέας Κράουτσιουκ σημείωσε: «Τα θέματα ήταν έτσι κι έτσι, είχαν τη δυσκολία τους. Με δυσκόλεψε το τρίτο θέμα, γιατί ο συγγραφέας χρησιμοποιεί την ευαισθητοποίηση στο κείμενό του. Ήθελε προετοιμασία το θέμα, αλλά όχι και τόση πολλή. Σε σχέση με πέρυσι που έδωσα, ήταν καλύτερα, πιο εύκολο».

Από την πλευρά της η Ευσταθία Αλεξοπούλου επισήμανε: «Το θέμα ήταν η αξία της Ιστορίας, ήταν ένα πολύ ωραίο θέμα. Το δεύτερο κείμενο ήταν Κική Δημουλά, που περιμέναμε στις πανελλήνιες, το αγαπάνε να το βάζουν. Μετά είχε ένα κείμενο που αφορούσε τα οικογενειακά κειμήλια, δηλαδή το πόση αξία έχουν τα οικογενειακά κειμήλια για έναν άνθρωπο. Και το κείμενο γιατί πρέπει να ξέρει ένας άνθρωπος Ιστορία, για ποιο λόγο είναι σημαντικό στη ζωή μας. Δεν ήταν ούτε εύκολο, ούτε δύσκολο. Το ενδιάμεσο ακριβώς. Έπρεπε να το έχεις διαβάσει το θέμα για να ξέρεις να γράψεις καλά».

Κ.Μπ.