Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 08:16

Πρωτότυπες κατασκευές στο 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Πρωτότυπες κατασκευές στο 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων Καλαμάτας (βίντεο-φωτογραφίες)

 

Πρωτότυπες κατασκευές, καινοτόμες ιδέες με το βλέμμα στο μέλλον και στη βελτίωση της ζωής του ανθρώπου, παρουσίασαν τα παιδιά στη γιορτή εκπαιδευτικής ρομποτικής, στο 1ο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν συνολικά 24 ομάδες με πάνω από 250 συμμετέχοντες: S-Spot, Energy Saviours, Road Masters, Χαρακοπιό, Ρομποτόπαιδα, Smart Farm, Μεθώνη, ΑΓΡΟΒΟΤ, Vytina Roboticς, Μικροί Οδοιπόροι, 6ο Γυμνάσιο (3 ομάδες), ΕΚΦΕ Μεσσηνίας, ROBOLAB (Ξάνθη), Robogirls, 2ο ΕΠΑΛ, Α(ΠΕ)κοβίτικα, HA.R.LEM., Robophone, Οι μικροί αγρ(ομπ)οτες, SMARTBRICKS, BLACKSTORM, Kalamata Storm.

Σε χαιρετισμό του ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι πρέπει να δούμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε αυτές τις κατασκευές. Αναφέρθηκε στη δυναμική της πόλης με την ένταξη στις 100 κλιματικά ουδέτερες πόλεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Επεσήμανε ότι όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στις ομάδες, είναι νικητές και τα προέτρεψε να συνεχίσουν την προσπάθεια και να φέρουν ακόμα καλύτερες ιδέες “για να αλλάξουμε την κοινωνία”.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρομποτικής Καλαμάτας Πάνος Πετρόπουλος μίλησε για κατασκευές που θα δώσουν ιδέες και λύσεις σε προβλήματα και ευχήθηκε του χρόνου να είναι ακόμα πιο δυνατοί οι συμμετέχοντες “για να κάνουμε ακόμα καλύτερα πράγματα”.


NEWSLETTER