Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 20:44

Φιλοξενία από το 2ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο - Μαθητές από Τουρκία, Ρουμανία και Κύπρο στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

 

Μαθητές και καθηγητές από Τουρκία, Ρουμανία και Κύπρο φιλοξένησε στην Καλαμάτα το 2ο Γενικό Ενιαίο Λύκειο στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus+ με τίτλο ERGO:Equal Rights, Great Opportunities.

Καθώς το θέμα της συνάντησής ήταν «Ενδοοικογενειακή βία και επιπτώσεις στον παιδικό ψυχισμό- Δικαιώματα του παιδιού» οι μαθητές παρουσίασαν σχετικές εργασίες που είχαν ετοιμάσει και στη συνέχεια συμμετείχαν σε εργαστήριο με ανάλογο θέμα που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο σε συνεργασία με την υπεύθυνη του ΚΕΠΕΠΨΥ Φωτεινή Βλαχοπουλιώτη.

Παράλληλα μαθητές και εκπαιδευτικοί συμμετείχαν στο Μαθητικό Φεστιβάλ «Κι αν ήσουν εσύ; »που πραγματοποιήθηκε στο 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ με συντονίστριες τη Δήμητρα Τζανετάκη και τη Γεωργία Τζήλου.

Εκεί οι μαθητές με την τεχνική της «παγωμένης εικόνας», στην οποία «μυήθηκαν με τη βοήθεια των εμψυχωτριών Παναγιώτας και Φωτεινής Αράπη, παρουσίασαν τα “Δικαιώματα του Παιδιού”.

Παράλληλα με την καθοδήγηση του Skitsofreni δημιούργησαν γκράφιτι και συμμετείχαν σε ανάλογου περιεχομένου θεατροπαιχνίδια.  Επιπλέον απόλαυσαν την παράσταση «Προμηθεύς Δεσμώτης» από το Royal Theatre of London στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νεανικού Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη. Σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Καλαμάτα οι εταίροι γνώρισαν την ελληνική κουλτούρα και απόλαυσαν τη ζεστή ελληνική φιλοξενία με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν σχέσεις φιλίας και αλληλεγγύης. Τελευταίος σταθμός σε αυτό το όμορφο ταξίδι συνεργασίας του προγράμματος ERGO είναι η Κωνσταντινούπολη.