Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022 16:59

Εκπαιδευτήρια Μπουγά - Alexander College Κύπρου: Πτυχίο και μεταπτυχιακό στον Τουρισμό από κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο (βίντεο)

Γράφτηκε από τον
Εκπαιδευτήρια Μπουγά - Alexander College Κύπρου: Πτυχίο και μεταπτυχιακό στον Τουρισμό από κρατικό βρετανικό Πανεπιστήμιο (βίντεο)

 

Μια νέα και καινοτόμα ακαδημαϊκή συνεργασία του Alexander College Κύπρου και των  Εκπαιδευτηρίων Μπουγά ξεκινά άμεσα και οδηγεί στην απόκτηση αναγνωρισμένου πτυχίου, αλλά και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το κρατικό Βρετανικό Πανεπιστήμιο Canterbury Christ Church University στον τομέα του τουρισμού.

Η συνεργασία αφορά την παροχή ποιοτικής, τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσω της υβριδικής εκπαίδευσης. Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά στην Καλαμάτα, καθίστανται πλέον ως ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος του Alexander College, για τα πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του αγγλικού πανεπιστημίου Canterbury Christ Church University, που προσφέρονται με τη μέθοδο Franchise στο Alexander College.

Η έναρξη της συνεργασίας περιλαμβάνει τα εξής προγράμματα:

1) Πτυχιακό Πρόγραμμα: BSc Hospitality Management, 2) Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: MSc Tourism and Event Management, τα οποία παρέχουν υβριδικό σύστημα εκπαίδευσης, αξιολόγηση με ποικιλία διαδικασιών και μεθόδων, μικρά τμήματα, εξ’ ατομικευμένη αντιμετώπιση κάθε περίπτωσης ξεχωριστά, συνεχή προσωποποιημένη υποστήριξη και σεμινάρια ενδυνάμωσης της ικανότητας μελέτης στην  τριτοβάθμια εκπαίδευση και της  ακαδημαϊκής γραφής  των φοιτητών. Το ακαδημαϊκό προσωπικό αποτελείται από έμπειρους – ελληνόφωνους -  καθηγητές με ειδικότητα στον τομέα του  τουρισμού, που είναι σε θέση να διευκρινίσουν και να  λύνουν τυχών απορίες στα ελληνικά.

Η παράδοση των μαθημάτων γίνεται με διαλέξεις, σεμινάρια εξειδίκευσης  και επαφή με τις επιχειρήσεις και προσκεκλημένους ομιλητές. Η αξιολόγηση των φοιτητών γίνεται με εργασίες (αναφορές, εκθέσεις, παρουσιάσεις)  και με τις τελικές εξετάσεις (ερωτήσεις, μελέτη περιπτώσεων, διαγνωστικές εξετάσεις μέσω διαδικτύου).

Η ακαδημαϊκή χρονιά για το Πτυχιακό Πρόγραμμα BSc Hospitality Management, αρχίζει τον Οκτώβρη και τελειώνει τον Μάιο κάθε έτους, αποτελείται από 12 εβδομάδες  και 3 μαθήματα σε κάθε εξάμηνο. Η ακαδημαϊκή χρονιά, για το  Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  MSc Tourism and Events management, έχει διάρκεια 12 μήνες, με 9 μαθήματα και την διατριβή. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες στο Ι.ΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ, αναλύθηκαν τα προαναφερόμενα στοιχεία της συνεργασίας ενώ παράλληλα έγινε παρουσίαση και στην «Απογευματινή Ζώνη για Όλους» των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά, η οποία θα ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο, με νέες συνεργασίες, όπως αυτή με το “Music Education Lab” καθώς και με το ανανεωμένο “Foreign Languages Lab”.

Αρχικά το λόγο πήρε ο ιδιοκτήτης των εκπαιδευτηρίων Φώτης Μπουγάς λέγοντας πως με την εξέλιξη αυτή θα βοηθηθεί η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, μέσα από ένα ίδρυμα που θα εκπαιδεύει τους νέους της περιοχής και όχι μόνο. «Επιπλέον, ξεκινάμε συνεργασία με  “Music Education Lab” της Αθήνας, με στόχο να δώσουμε νέα πνοή στα μουσικά δρώμενα της πόλης, βοηθώντας παιδιά και νέους να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη μουσική» πρόσθεσε, συμπληρώνοντας πως θα ξεκινήσει ακόμα η λειτουργία κέντρου ξένων γλωσσών όπου θα διδάσκονται για άτομα όλων των ηλικιών και όλης της περιοχής αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά.

Από την πλευρά του, ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Alexander College Νικόδημος Λοϊζου, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης, αφού ανέλυσε τα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων, υπογράμμισε πως οι συμμετέχοντες από στην Καλαμάτα  θα παρακολουθούν σε απευθείας μετάδοση τα μαθήματα που γίνονται στην Κύπρο, έχοντας άμεση επικοινωνία με τους καθηγητές και τους συμφοιτητές τους. «Η γλώσσα διδασκαλίας θα είναι τα αγγλικά, γι αυτό και οι φοιτητές τελειώνοντας τις σπουδές τους θα παίρνουν πτυχίο βρετανικού πανεπιστημίου» αποσαφήνισε, επισημαίνοντας πως άπαντες στο πρόγραμμα είτε από την Κύπρο είτε από την Καλαμάτα θα κάνουν τα ίδια μαθήματα, ενώ όπως είπε, το  Alexander College πέρα από τα δύο παραπάνω προγράμματα, τα επόμενα χρόνια θα προσθέσει και  νέα πτυχία.

Ο υπεύθυνος του “Music Education Lab” Βασίλης Μεταλληνός, του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου όπως υποστήριξε σχολών που εξειδικεύεται στη σύγχρονη μουσική, έχοντας 30 χρόνια εμπειρίας και παρουσία σε 16 σημεία της χώρας είπε τα εξής: «Θα θέλαμε να δούμε παιδιά και ενήλικες να έρθουν πιο κοντά στη μουσική, προερχόμενοι από μια πόλη με έντονη καλλιτεχνική δραστηριότητα. Διδάσκουμε ντραμς, κιθάρα, μπάσο, πλήκτρα και φωνητική, πηγαίνοντας χέρι χέρι τη θεωρία με την πράξη, δίνοντας κίνητρα με πολλές διοργανώσεις όπως συναυλίες και σεμινάρια» πληροφόρησε, λέγοντας πως κάθε χρόνο θα γίνεται επίσκεψη από εξεταστική επιτροπή της Αγγλίας που θα πιστοποιεί το επίπεδο σπουδών του κάθε μαθητή.

Τέλος, η καθηγήτρια Γαλλικής γλώσσας των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά και υπεύθυνη σπουδών του κέντρου ξένων γλωσσών “Μπουγάς lab” Μαρία Δρέτα, σχολίασε πως το “Foreign Languages Lab” απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους που θέλουν να αναβαθμίσουν το επίπεδο μιας ξένης γλώσσας. «Στο τέλος κάθε επιπέδου οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις εξετάσεις των διπλωμάτων επίσημων φορέων όπως το Βρετανικό Συμβούλιο, το Γαλλικό και Γερμανικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η φετινή πρώτη χρονιά λειτουργίας του Κέντρου Ξένων Γλωσσών ολοκληρώθηκε με επιτυχίες 100% στις εξετάσεις γλωσσομάθειας» πρόσθεσε, τονίζοντας πως η απογευματινή ζώνη ξεκινάει τον Σεπτέμβρη.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 2721094277.

Τ.Αν.


NEWSLETTER