Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013 08:03

Αναστήλωση της οικίας της Μαρίας Κάλλας

Γράφτηκε από την

Η αναστήλωση και η ανάδειξη της οικίας της Μαρίας Κάλλας στο Νεοχώρι Μελιγαλά είναι ο πρώτος στόχος της νεοσύστατης "Ενωσης Φίλων Μαρίας Κάλλας" που ιδρύθηκε με έδρα το Μελιγαλά. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες για το σκοπό αυτό υπάρχει ήδη έτοιμη μελέτη για την μετατροπή της κατοικίας των γονιών της παγκόσμιας ντίβας της όπερας σε μουσείο.

Παράλληλα σκοπός της Ενωσης είναι η ανάδειξη της προσωπικότητας και του ερμηνευτικού έργου της Μαρίας Κάλλας, η συγκέντρωση, διατήρηση και προβολή δημόσια των αυθεντικών έργων που ερμήνευσε (ηχητικά και οπτικά). Επίσης η συγκέντρωση, διατήρηση και προβολή φωτογραφικών, ηχητικών, οπτικών και εντύπων ντοκουμέντων από τη ζωή της, καθώς και η συστηματική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού με κάθε θέμα που σχετίζεται με τη Μαρία Κάλλας.

Στο καταστατικό μάλιστα προβλέπεται η δυνατότητα δημιουργίας παραρτημάτων της Ενωσης σε διάφορες πόλεις παγκοσμίως. Ηδη την ιδρυτική διακήρυξη της "Ενωσης Φίλων Μαρίας Κάλλας" έχουν υπογράψει αρκετοί επιφανείς Μεσσήνιοι και όχι μόνο.