Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 07:30

Στον αέρα η μεταφορά μαθητών της Μεσσηνίας

Στον αέρα η μεταφορά μαθητών της Μεσσηνίας

Στον αέρα είναι η μεταφορά των μαθητών και στη Μεσσηνία καθώς κανείς δε γνωρίζει πώς θα γίνει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, σε 20 ημέρες από τώρα.

Χθες στο Διοικητήριο πραγματοποιήθηκε μια ακόμα σύσκεψη, η δεύτερη για το συγκεκριμένο θέμα, υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Π. Αλευρά. Επιβεβαιώθηκε ότι ο νέος διαγωνισμός για τη μεταφορά δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου. Και αυτό γιατί η σχετική υπουργική απόφαση στάλθηκε στην Π.Ε. Μεσσηνίας στις 18 Ιουλίου και η συλλογή των στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης δεν μπορεί να γίνει μέσα στο καλοκαίρι, όπου τα σχολεία είναι κλειστά. Κι επειδή ο διαγωνισμός είναι διεθνής, θέλει 52 ημέρες για να πραγματοποιηθεί, όταν φυσικά θα έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία για τους μαθητές που πρέπει να μεταφερθούν σε όλη τη Μεσσηνία.

Στη χθεσινή σύσκεψη εκφράστηκε προβληματισμός κι επισημάνθηκε η απογοητευτική πραγματικότητα για ένα τόσο σοβαρό θέμα, εξαιτίας της προβληματικής λειτουργίας της κεντρικής διοίκησης, που δεν προνόησε να εκδώσει και να στείλει έγκαιρα, όταν τα σχολεία λειτουργούσαν, την υπουργική απόφαση.

Το πιο πιθανό είναι, για να μην προκύψουν τραγελαφικές καταστάσεις με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η μεταφορά να συνεχιστεί με παράταση της περσινής σύμβασης, ακόμα και μέχρι τα Χριστούγεννα.

Στη χθεσινή σύσκεψη στην αίθουσα "Π. Φωτέας" μετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Μεταφορών κι Επικοινωνιών, το Τμήμα Προμηθειών και το ΚΤΕΛ που θα μεταφέρει και τους μαθητές με τα ειδικά δελτία, με τα  καθημερινά του δρομολόγια.

 

Γ.Σ.