Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013 07:31

Ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους οι νέοι Μεσσήνιοι φοιτητές

Ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους οι νέοι Μεσσήνιοι φοιτητές

Τις βαλίτσες τους γεμίζουν οι νέοι Μεσσήνιοι φοιτητές, έτοιμοι να μετακομίσουν στις πόλεις που θα σπουδάσουν. Οσοι πέρασαν Ιατρική και Νομική χαίρονται που θα έχουν δίπλα τους πολλούς Μεσσήνιους συμφοιτητές και όλοι αντιμετωπίζουν με αισιοδοξία το νέο ταξίδι που ξεκινούν. Αυτή την περίοδο ρίχνουν το βάρος στη φοιτητική ζωή και τις σπουδές, όμως στην πλειοψηφία τους έχουν ήδη κατά νου πως θα αναζητήσουν διέξοδο στο εξωτερικό, είτε για συνέχιση των σπουδών τους είτε για επαγγελματική αποκατάσταση. 

1ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Αλεξάνδρα Τσινόρεμα πέρασε στην πρώτη της επιλογή, στη Νομική Αθήνας, όπου έχουν περάσει πάρα πολλά παιδιά από τη Μεσσηνία κι έτσι θα έχει παρέα πολλούς γνωστούς. Οσο για την επιλογή της, πάντα της άρεσε να γίνει δικηγόρος.

Η Χριστίνα Μπέκου θα σπουδάσει στη Νοσηλευτική Αθήνας, σχολή της 1ης της επιλογής και είναι πολύ χαρούμενη και αισιόδοξη για το μέλλον, όπως τονίζει. 

Η Φωτεινή Τζαννή πέρασε στη Νομική Αθήνας και είναι απόλυτα ικανοποιημένη. Εχει μάλιστα αποφασίσει πως θ' ακολουθήσει το δικαστικό κλάδο.

Ο Γιάννης Εγγλέζος θα σπουδάσει στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ Αθήνας. Οπως λέει ήταν αναμενόμενο γι΄ αυτόν πως θα περνούσε στην πρώτη του επιλογή, η οποία ανήκει σε έναν αναπτυσσόμενο τομέα.

 

2ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Βασίλης Χειλάς θα σπουδάσει στην Ιατρική Αθήνας. Η ανακοίνωση του αποτελέσματος τον έκανε να αισθάνεται πως δικαιώθηκαν οι κόποι του. Επέλεξε την Ιατρική γιατί θέλει να βοηθάει τους ανθρώπους γύρω του. Οσο για το μέλλον του, το βλέπει στο εξωτερικό. Οπως λέει, στο εξωτερικό υπάρχουν καλύτερες προοπτικές και δεν υπάρχει καθυστέρηση στο να πάρεις ειδικότητα ή να πιάσεις δουλειά.

 

3ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Μυρτώ Παντελάκη πέρασε 2η στο Στρατολογικό - Στρατιωτικοί Νομικοί Σύμβουλοι (ΣΣΑΣ) Θεσσαλονίκης. Ηταν φυσικά η 1η της επιλογή και είναι πάρα πολύ χαρούμενη. Αισθάνεται ευτυχισμένη και πιστεύει πως έχει κάνει πολύ καλή επιλογή. Αλλωστε, είναι και ο πατέρας της στρατιωτικός, οπότε είναι εξοικειωμένη με τη στρατιωτική νοοτροπία και τη στολή, καθώς και η ίδια θα είναι ένστολη. Η σχολή όμως, συνδυάζει τη στρατιωτική νοοτροπία με το Πανεπιστήμιο. "Την επέλεξα γιατί συνδυάζει την επαγγελματική αποκατάσταση και τη Νομική επιστήμη, χωρίς ωστόσο να σε περιορίζει". Οπως εξηγεί, η συγκεκριμένη σχολή δίνει ευκαιρίες ανέλιξης και περαιτέρω εκπαίδευσης, με προοπτικές απασχόλησης στο εξωτερικό εάν χρειαστεί, αλλά και δυνατότητα μεταπτυχιακών στο εξωτερικό. 

Η Ιωάννα Παπαδάκη πέρασε στην Ιατρική Αθήνας, όπως ονειρευόταν. Τώρα λέει πως αισθάνεται πολύ καλύτερα, ύστερα από μια χρονιά με πολύ διάβασμα και άγχος. 

Ο Νίκος Καρνούσκος θα σπουδάσει Ιατρική στην Πάτρα, που αποτελούσε τη 2η επιλογή του μετά τη Θεσσαλονίκη. Είναι όμως ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα, νιώθει χαρούμενος και δικαιωμένος για τον αγώνα του και όπως λέει, ανυπομονεί για τη συνέχεια, καθώς αποτελεί γι΄ αυτόν μια νέα πρόκληση.  Γενικότερα πάντως αντιμετωπίζει τα πράγματα με μεγάλη αισιοδοξία καθώς "θα κάνω κάτι που μου αρέσει και αγαπάω και μου προσφέρει ευκαιρίες στο εσωτερικό και στο εξωτερικό". 

Η Στέλλα Ρούτση πέρασε στηΝομική Θεσσαλονίκης. Οπως λέει ήταν η πρώτη της επιλογή η Νομική, αν και αρχικά προτιμούσε να σπουδάσει στην Αθήνα. Οσο για την επιλογή της Νομικής, ανέκαθεν ήθελε ν΄ ασχοληθεί με το συγκεκριμένο κλάδο. Πιστεύει πως έχει αρκετές προοπτικές με πολλές διεξόδους. 

Ο Λευτέρης Βασιλόπουλος εισήχθη στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οπως λέει, αυτή η σχολή τον ενδιέφερε περισσότερο από τις άλλες στη θεωρητική κατεύθυνση και με δεδομένο πως "γενικά η κατάσταση δε βοηθάει, επέλεξα να σπουδάσω κάτι που μου αρέσει, ανεξάρτητα από το αν έχει προοπτική ή όχι" επισημαίνει. 

 

4ο Λύκειο Καλαμάτας

Η Κυριακή - Βασιλική Καλογεροπούλου πέρασε στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, πετυχαίνοντας έτσι το όνειρό της. Εκανε αρκετά χρόνια στίβο, χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια και τα κατάφερε. 

Η Ελένη Γιαννοπούλου θα σπουδάσει στην Ιατρική Πάτρας. Είναι μάλιστα η μοναδική στη Μεσσηνία που έγραψε 100 στα 100 στη Φυσική κατεύθυνσης. Η ίδια αισθάνεται πολύ ωραία και είναι πάρα πολύ χαρούμενη. Οπως λέει, χρειάστηκε να θυσιάσει τις βόλτες με τους φίλους της, διάβαζε μεθοδικά και καλά, αλλά πέρασε αυτή η πολύ απαιτητική χρονιά και κοιτάζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Ο Παναγιώτης Μαυριτσάκης θα σπουδάσει στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην Αθήνα. Οσον αφορά στην επιλογή του σε μια δύσκολη περίοδο για το χώρο της οικοδομής, εξηγεί: "Νιώθω ότι οι κόποι μου όλης της χρονιάς δικαιώθηκαν. Βλέπω ότι σε βάθος 10ετίας που θα υπάρξει μια οικονομική ανάπτυξη στη χώρα θα αναπτυχθεί και η οικοδομή. Και στόχος μου είναι να συμβάλω στην αθλητική υποδομή της Μεσσηνίας με την κατασκευή αθλητικών έργων". 

Ο Απόστολος Σπηλιόπουλος επίσης θα σπουδάσει στην Ιατρική Πάτρας. Οπως λέει υπάρχουν προοπτικές και στο εξωτερικό, όπου σκέφτεται να στραφεί για να πάρει ειδικότητα και ίσως για επαγγελματική αποκατάσταση. Πάντως για την ώρα δε σκέφτεται να εργαστεί σε κάποιο νοσοκομείο, αφού ενδιαφέρεται για πιο εξειδικευμένα αντικείμενα, όπως η έρευνα. 

 

5ο Λύκειο Καλαμάτας

Ο Ευστράτιος Κούτρος θα σπουδάσει στο Τμήμα Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών στην Αθήνα, στην πρώτη του επιλογή και φυσικά νιώθει απόλυτα ικανοποιημένος: "Το διάλεξα γιατί μ΄ αρέσει το συγκεκριμένο αντικείμενο κι έχει προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης". 

Η Αργυρώ Κορομηλά πέρασε στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο Βόλο και σκοπεύει να κάνει μεταπτυχιακό για εξειδίκευση στη Διακοσμητική που της αρέσει. Η εισαγωγή της στην Αρχιτεκτονική ήταν μια ευχάριστη έκπληξη όπως λέει.

Ο Νίκος Κλωναρίδης θα σπουδάσει Φυσική στην Αθήνα. Αυτό σκεφτόταν τα τελευταία χρόνια και τα κατάφερε.

 

Λύκειο Πύλου

Ο Νίκος Δροσινός πέρασε Ψυχολογία Ρεθύμνου, επίσης πρώτη του επιλογή. "Ηταν η σχολή που μου άρεσε, γιατί μετά το πτυχίο στόχος δεν είναι μόνο το κέρδος, αλλά κυρίως η προσφορά στον άνθρωπο. Είναι λειτούργημα κατά τη γνώμη μου" λέει και παρατηρεί: "Η αλήθεια είναι ότι πάντα θα είμαστε χρήσιμοι εμείς οι ψυχολόγοι". Οσο για το Ρέθυμνο, είναι ένα ζήτημα η απόσταση, αλλά οι όποιες δυσκολίες πιστεύει πως θα αντιμετωπιστούν, αρκεί να υπάρχει θέληση.

Ο Χρήστος Λύρας πέρασε στην Ευελπίδων ΣΣΕ (όπλα). Ηταν η τρίτη του επιλογή, αλλά πιστεύει πως είναι μια χαρά. 

Η Στυλιανή Αρβανίτη θα φοιτήσει στη Μαιευτική Αθήνας. Ηταν η πρώτη της επιλογή, γιατί έχει σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση, λέει, και της αρέσει ν΄ ασχολείται με τα μωράκια. 

 

Λύκειο Καρδαμύλης

Η Χριστίνα Περδικέα πέρασε στο Τμήμα Φιλολογίας στην Καλαμάτα: "Μ΄ αρέσει ο τόπος μου, δε θα ήθελα να φύγω. Επίσης, μ΄ αρέσει το αντικείμενο σπουδών γι΄ αυτό και ήταν η πρώτη μου επιλογή".

Η Παναγιώτα Χιουρέα επίσης πέρασε στην Καλαμάτα, στο Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών: "Είναι κάτι που με ενδιαφέρει και θα σπουδάσω κοντά στο σπίτι μου".

 

Λύκειο Δωρίου

ΗΝεφέλη Μπασδάνη πέρασε στη Νομική Κομοτηνής. Οσον αφορά στους πολλούς Μεσσήνιους εισακτέους στη Νομική, πιστεύει πως αυτό δεν οφείλεται μόνο στην πτώση των βάσεων αλλά και στο ότι υπήρξε μια στροφή προς τη Νομική αντί για τμήματα όπως η Φιλολογία, γιατί δε γίνονται πλέον διορισμοί στο Δημόσιο. Η ίδια νιώθει πολύ ικανοποιημένη αν κι έχει αγωνία για το τι την περιμένει. Είναι όμως αισιόδοξη και πιστεύει πως θα βελτιωθεί η όλη κατάσταση. 

Ο Σωτήρης Γκρίτζαλης θα σπουδάσει Φαρμακευτική στην Πάτρα, στη 2η επιλογή του μετά την Οδοντιατρική. Του αρέσει πολύ το αντικείμενο και για το μέλλον... χρειάζεται λέει υπομονή. 

 

Λύκειο Ανδρούσας

Η Ιωάννα Χονδρού  θα σπουδάσει Ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για τους πολλούς νέους που πλέον έθεσαν πρώτη τους επιλογή την Ψυχολογία στο μηχανογραφικό σημειώνει: "Εχει αναπτυχθεί ως επιστήμη και δεν είναι πλέον ταμπού το να είσαι ψυχολόγος". Για το μέλλον, δε βλέπει άμεσα τουλάχιστον απασχόληση στην Ελλάδα: "Θεωρώ ότι όλη η γενιά μου θα περάσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής της στο εξωτερικό και μετά θα επιστρέψει στην πατρίδα. Δυστυχώς". 

 

Ο Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος θα σπουδάσει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Αθήνας: "Μ΄ αρέσει το αντικείμενο και ήθελα Αθήνα" λέει για να επισημάνει πως στο μέλλον βλέπει να κάνει κάτι δικό του στην Ελλάδα, αφού δε θέλει να φύγει στο εξωτερικό.