Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013 16:10

Στροφή στην επιχειρηματικότητα από το ΤΕΙ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Στροφή στην επιχειρηματικότητα από το ΤΕΙ Πελοποννήσου

Στην επιχειρηματικότητα προσανατολίζεται το ΤΕΙ Πελοποννήσου, ως βασικό στοιχείο της στρατηγικής του ανάπτυξης. 

Προχθές έγινε ευρεία συνάντηση εργασίας μελών του εκπαιδευτικού και τεχνικού προσωπικού με θέμα την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στο ΤΕΙ Πελοποννήσου, ύστερα από πρόσκληση του προέδρου του Συμβουλίου καθηγητή Πάνου Καζάκου. Προέκυψε κατ’ αρχάς ένας "οδικός χάρτης" για το μέλλον του ΤΕΙ και στις 26 Σεπτεμβρίου θα γίνει ανοιχτή συνεδρίαση του Συμβουλίου με στόχο τη διαμόρφωση μιας ολοκληρωμένης πρότασης - "οράματος" για ένα βιώσιμο ίδρυμα. 

Η προχθεσινή συζήτηση έγινε βάσει ενός κειμένου του κ. Καζάκου, σύμφωνα με το οποίο η επιχειρηματικότητα είναι βασικό στοιχείο της στρατηγικής ανάπτυξης του ιδρύματος. Στον όρο αυτό συνοψίζονται διάφορες πιθανές πρωτοβουλίες, από την ένταξη σχετικού μαθήματος έως την ανάληψη παραγωγικών πρωτοβουλιών που θα συνέδεαν την υπάρχουσα τεχνογνωσία, τις υποδομές και «δομές» του ιδρύματος. 

Συζητήθηκε μάλιστα σειρά συγκεκριμένων πιθανών πρωτοβουλιών, μεταξύ των οποίων η δημιουργία ενός πρότυπου αγροκτήματος και η προσφορά ανοιχτών μαθημάτων on line. 

Αλλες πρωτοβουλίες που ετέθησαν είναι η καθιέρωση σχετικού μαθήματος, η έρευνα για τον επαγγελματικό προσανατολισμό των φοιτητών, η οργάνωση νέων επαφών των φοιτητών με τον επιχειρηματικό κόσμο, η ίδρυση θερμοκοιτίδων επιχειρηματικότητας και μεταξύ άλλων ίδρυση business center στο ΤΕΙ Πελοποννήσου.


NEWSLETTER