Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 20:43

"Open day" στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

"Open day" στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας

 

"Open day" θα διοργανωθεί την ερχόμενη Κυριακή στο Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας "Μαρία Κάλλας", από τις 11 π.μ. έως τη 1 μ.μ..

Πρόκειται για μια ανοιχτή μέρα γνωριμίας του σχολείου και των δράσεών του, η οποία θα περιλαμβάνει ξενάγηση, μουσική και εκπλήξεις. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε χθες, ο καθηγητής μουσικής Σταύρος Βόλλαρης υπενθύμισε αρχικά πως πρόκειται για ένα δημόσιο σχολείο Γενικής και Μουσικής παιδείας που περιλαμβάνει Γυμνάσιο και Λύκειο, στο οποίο διδάσκονται όλα τα μαθήματα  Γενικής παιδείας και παράλληλα μαθήματα μουσικών οργάνων, ενώ παρέχεται δωρεάν σίτιση και μεταφορά των μαθητών. «Η παρουσία μουσικής στο χώρο εκπαίδευσης λειτουργεί καταλυτικά, διαμορφώνοντας ένα όμορφο, ευχάριστο και δημιουργικό περιβάλλον» πρόσθεσε, τονίζοντας πως για την εισαγωγή των μαθητών στο σχολείο χρειάζεται οι κηδεμόνες να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος το Μάϊο. «Στη συνέχεια το παιδί θα παρουσιαστεί στο σχολείο για να περάσει μια απλή δοκιμασία που δεν προαπαιτεί μουσικές γνώσεις» συμπλήρωσε. Σχετικά με το "Open day", ενημέρωσε πως μαθητές και μαθήτριες θα παρουσιάσουν τους χώρους του σχολείου, απόφοιτοι θα κάνουν ξενάγηση στο μουσείο "Μαρία Κάλλας", ενώ γονείς των μαθητών θα ετοιμάσουν εδέσματα. «Η ανοιχτή μέρα γνωριμίας θα περιλαμβάνει μια προσομοίωση της λειτουργίας του σχολείου και ταυτόχρονα θα δίνονται απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις» υπογράμμισε.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Παράλληλα, ο κ. Βόλλαρης γνωστοποίησε πως αύριο στις 8.30 μ.μ. στο αμφιθέατρο του σχολείου το σύνολο παραδοσιακής μουσικής του σχολείου θα παρουσιάσει μια συναυλία για τα 100+1 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, καλώντας το κοινό σε ένα ταξίδι στο παρελθόν.

Τ.Αν.